Cum sa ai grija de aragaz: trucuri pentru curatarea gratarului si a ochiurilor
Pe un buretel sau o carpa de curatat puneti o picatura de detergent de vase, udati buretelul, stoarceti toata apa, dupa care incepeti si stergeti aragazul. "Inaintea oricarei operatiuni de intretinere se recomanda deconectarea aparatului de la reteaua eletrica si oprirea alimentarii de la reteaua de gaze. Trebuie sa tineti seama de compatibilitatea tensiunii si a voltajului retelei electrice cu cele de care are nevoie aragazul, impamantarea prizei sa fie realizata de catre un specialist electrician.
Pentru curatarea exterioara a aparatelor electrocasnice de bucatarie utilizati o laveta moale umeda. Este important sa stergeti urmele de pe plita cat mai repede posibil pentru a evita mai tarziu o curatare mult mai neplacuta. Pentru curatarea ochiurilor de aragaz, exista insa o metoda foarte simpla si eficienta. Puneti fiecare ochi de aragaz intr-o punga vidata, de tip ziploc, in care ati presarat putin praf de amoniac. Pentru gratarul aragazului, folositi o punga suficient de mare ce poate fi inchisa ermetic. Adaugati in interior o pasta din bicarbonat de sodiu si apa oxigenata. Pentru gratare este bine sa folositi o perie sau un burete de sarma sau un burete abraziv. Frecati bine suprafata cu detergent de vase si dupa aceea clatiti.
Pe un buretel sau o carpa de curatat puneti o picatura de detergent de vase, udati buretelul, stoarceti toata apa, dupa care incepeti si stergeti aragazul. Clatiti buretele bine, astfel incat sa nu ramana pe el nici clabuc, dar nici depuneri de grasime sau alte impuritati care s-au luat pe el in timpul operatiunii de curatare. Stergeti cu un prosop de bucatarie toata apa care se strange pe suprafata aragazului. In timp ce curatati blatul aragazului lasati la inmuiat butonii in apa cu detergent de vase. Scoateti butonii de la inmuiat si apoi frecati bine cu peria abraziva. "Inaintea oricarei operatiuni de intretinere se recomanda deconectarea aparatului de la reteaua eletrica si oprirea alimentarii de la reteaua de gaze. Nu spalati gratarul plitei si arzatoarele in masina de spalat vase. Inainte de autocuratare, strangeti eventualele resturi si indepartati gratarul si alte vase pentru a evita deterioarea acestora. In cazul unei curatari manuale, petele de grasime sunt mai usor de curatat atunci cand cuptorul e cald. Nu acoperiti cu foaie de aluminium marginile si vasele cuptorului, pentru ca ataca smaltul. Nu folositi produse de curatare ce contin materiale abrazive pentru intretinerea panoului frontal din sticla, la modelele ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro