Cum s-au transformat Vlad Tepes si Stefan cel Mare din prieteni in dusmani, pentru a redeveni apoi aliati

Cum s-au transformat Vlad Tepes si Stefan cel Mare din prieteni in dusmani, pentru a redeveni apoi aliati

"Petru al III-le Aron batind si ucigind pe Bogdan al II-le tatul lui Stefan cel Mare, acesta scapa in Muntenia, unde gaseste adapost si ajutor la curtea lui Vlad Tepes, ce domnea pe atunci in acea tara, si care ii da mijlocul de a rasbuna moartea tatului seu, alungind in scaun pe unchiul seu Petru.

acum 45 luni (20 Apr 2017)

Vlad Tepes si Stefan cel Mare au fost doi dintre cei mai importanti si cunoscuti domnitori romani.

Dupa ce in toamna anului 1451, Bogdan al II-lea, tatal lui Stefan cel Mare, este asasinat la Reuseni de fratele sau vitreg Petru Aron, tanarul Stefan se adaposteste la curtea lui Vlad Tepes, cel ce avea sa devina un an mai tarziu domnitorul Tarii Romanesti.

"Petru al III-le Aron batind si ucigind pe Bogdan al II-le tatul lui Stefan cel Mare, acesta scapa in Muntenia, unde gaseste adapost si ajutor la curtea lui Vlad Tepes, ce domnea pe atunci in acea tara, si care ii da mijlocul de a rasbuna moartea tatului seu, alungind in scaun pe unchiul seu Petru. Ureche ne spune anume ca Stefan s'a ridicat din tara Munteasca, cu multime de ostire adunata atit de acolo cit si din Moldova, care se vede ca era nemultamita cu domnia lui Petru al III-le, si intrind in ea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro