Cum s-au transformat desenele unei adolescente intr-o colectie de esarfe de lux: "Totul e industrie, sunt lucruri pe care le inveti din mers"

Cum s-au transformat desenele unei adolescente intr-o colectie de esarfe de lux:

Cu o traditie in textile, in Bistrita-Nasaud s-a nascut anul acesta si o colectie de esarfe de lux. Colectia de esarfe s-a nascut din pasiunea Gabrielei pentru acest accesoriu, dar a fost inspirata si de hobby-ul fiicei sale de 17 ani, Romana: desenul si pictura.

acum 68 luni (27 May 2015)

Cu o traditie in textile, in Bistrita-Nasaud s-a nascut anul acesta si o colectie de esarfe de lux. In spatele acestui proiect ambitios, de nisa, se afla Gabriela Montoiu, o femeie de afaceri din Satu Mare stabilita in Bistrita, care si-a deschis prima firma de productie publicitara in anul 2007.

Colectia de esarfe s-a nascut din pasiunea Gabrielei pentru acest accesoriu, dar a fost inspirata si de hobby-ul fiicei sale de 17 ani, Romana: desenul si pictura. Ma tot gandeam ce as putea sa fac...ceva ce sa stapanesc cat de cat si care sa ma faca dornica sa acumulez informatii, pentru ca totul e industrie, sunt foarte multe lucruri pe care le inveti din mers", explica Gabriela Montoiu.

Materia prima este matasea naturala alba, care este achizitionata de la un furnizor care colaboreaza si cu mari case de moda precum Hermes, Dior si Chanel.

Inca de la inceput, Gabriela Montoiu a inceput o colaborare cu Cristina Chiriac, care are o colectie de haine traditionale numita "Flori de Ie". Aceasta colaborare a adus pe esarfele fine cautate de doamne pentru a completa tinutele business si motive traditionale "imprumutate" de la naframe vechi si de un secol. A fost asa ca un fel de refulare", completeaza Gabriela, care are un adevarat cult pentru accesorii de ani buni.

Momentan, esarfele "Romana" sunt disponibile in 22 de modele, de doua dimensiuni, insa in total au fost create 70 de modele. Preturile variaza intre 220 de lei si 440 de lei, in functie de marime. Esarfa dedicata Reginei Maria

Desi preturile sunt prohibitive pentru anumite categorii sociale, Gabriela Montoiu este increzatoare incurajata fiind de feedback-ul pozitiv si chiar vrea sa-si diversifice produsele. Momentan aceasta lucreaza la o colectie de esarfe dedicate barbatilor, dar si la halate din matase, produse prea putin prezente pe piata romaneasca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro