Cum s-au procopsit judecatorii din Iasi cu 300 de kilograme de lumanari. Culisele unei confiscari iesite din comun

Cum s-au procopsit judecatorii din Iasi cu 300 de kilograme de lumanari. Culisele unei confiscari iesite din comun

Confiscarea celor 300 de kilograme de lumanari de tip parafina a fost realizata dupa finalizarea unui dosar in care anchetatorii ieseni au efectuat investigatii pentru eventuale fapte de evaziune fiscala. In camera de corpuri delicte a Inspectoratului de Politie judetean, acolo unde sunt depozitate bunurile confiscate de catre autoritati, se afla de regula obiecte folosite la faptele de violenta, dar si tigari de contrabanda, droguri sau articole textile considerate probe in investigatiile din dosarele privind comiterea unor abuzuri sexuale.

acum 54 luni (16 Jan 2017)

Confiscarea celor 300 de kilograme de lumanari de tip parafina a fost realizata dupa finalizarea unui dosar in care anchetatorii ieseni au efectuat investigatii pentru eventuale fapte de evaziune fiscala. E vorba de un dosar deschis in 2011 de autoritatile judiciare din Iasi si care a fost clasat din lipsa de probe incriminatorii la inceputul anului 2016.

Con-cret, anchetatorii ieseni au pornit atunci o investigatie de care au fost vizate mai multe persoane, dupa ce Mitro-polia Moldovei si Bucovinei a reclamat ca la Miroslava s-ar fi descoperit o fa-brica ce producea lumanari cu inscriptia MMB fara a avea permisiunea unitatii de cult.

"Dispune confiscarea speciala a cantitatii de 300 de kilograme de lumanari parafina de culoare galbena, ambalate in 60 cutii din carton a 5 kilograme fiecare, lu-manari cu inscriptia MMB ARHIE-PISCOPIA IASILOR, aflate in custodia IPJ Iasi-Camera de Corpuri Delicte (dovada IS/H-000970/ 12.10.2015). In baza dispozitiilor articolului 275 aliniat 3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de solutionarea prezentei cereri raman in sarcina statului", au stabilit judecatorii ieseni.

Potrivit procedurilor, cele 300 de kilograme de lumanari ce au fost confiscate vor putea fi valorificate de catre reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. In camera de corpuri delicte a Inspectoratului de Politie judetean, acolo unde sunt depozitate bunurile confiscate de catre autoritati, se afla de regula obiecte folosite la faptele de violenta, dar si tigari de contrabanda, droguri sau articole textile considerate probe in investigatiile din dosarele privind comiterea unor abuzuri sexuale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro