Cum s-au furat alegerile in 2012. Baronul PSD Nicusor Constantinescu a locat 8 milioane de euro, prin paravane, pentru "ingrijitorii" cabinelor de vot

Cum a obtinut baronul Constantinescu 8 milioane de euro pentru a castiga alegerile si pentru a-si recompensa asociatii Banii necesari campaniei electorale mascate si cumpararii de voturi au fost obtinuti din bugetele Consiliul Judetean Constanta, de la Ministerul Culturii, Ministerul Dezvoltarii sau Turismului folosindu-se de diverse pretexte, de la activitati cultural-religioase de masa sau pentru veterani pana la pretextul plimbarii a peste 17.000 de copii, din toate localitatile judetului, la Aqua Land, la Planetariul si Acvariul din Constanta. Redam fragmente din rechizitoriu: "(...) Fundatia Fantasio Constanta si Consiliul Judetean Constanta au inregistrat in contabilitate operatiuni fictive si cheltuieli nereale si au efectuat plati nelegale privind presupuse actiuni culturale care ar fi fost efectuate prin programul "Spectacole pentru copii - Constanta Estival 2012", in suma de 1.086.659,38 lei, din care suma de 583.935,01 lei a fost platita din fonduri publice in anul 2012, iar partenerii coorganizatori, SC Aqualand SA Constanta, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta si SC Metropolitan SRL Constanta au furnizat documente justificative privind presupuse operatiuni economice care in fapt nu au existat, ajutand si inlesnind la efectuarea unor plati nelegale din fondurile publice.

acum 97 luni (16 Apr 2015)

Ordinele baronului PSD Nicusor Constantinescu, din arestul la domiciliu, catre posturile TV pe care le controla

Metodele principale de actiune ale baronului PSD Nicusor pentru castigarea alegerilor au fost : captarea activistilor PSD cu diverse momeli precum o scoala gratuita de soferi. Mituitii trebuiau sa lipeasca afise, sa circule din poarta-n poarta pentru a convinge alegatorii, sa se ocupe de transportul alegatorilor si " sa aiba grija de cabinele de vot".

Cum a obtinut baronul Constantinescu 8 milioane de euro pentru a castiga alegerile si pentru a-si recompensa asociatii

Banii necesari campaniei electorale mascate si cumpararii de voturi au fost obtinuti din bugetele Consiliul Judetean Constanta, de la Ministerul Culturii, Ministerul Dezvoltarii sau Turismului folosindu-se de diverse pretexte, de la activitati cultural-religioase de masa sau pentru veterani pana la pretextul plimbarii a peste 17.000 de copii, din toate localitatile judetului, la Aqua Land, la Planetariul si Acvariul din Constanta.

Din declaratiile multor martori, intre care directori de scoli si sefii politiilor locale, rezulta ca mii de copii NU au stiut ca au fost in astfel de excursii. Au existat si scoli si sefi de politie care au raportat astfel de excursii, dar Aqua Magic, Planetariul si Acvariul NU au putut prezenta cotoarele cu biletele vandute in ziua in care se presupune ca a avut loc excursia.

Alte activitati culturale desfasurate de asta data dupa alegerile locale au fost festivaluri de film, de teatru, de dansuri si cantece populare, banii fiind dirijati spre firmele de casa ale baronului Nicusor Constantinescu.

Redam cateva fragmente:

"Dupa cum rezulta din adresa nr.R3843/26.02.2015, inscrierile la cursurile pentru scoala de soferi au avut loc in perioada 21.05.2012 - 12.06.2012, adica in perioada imediat premergatoare alegerilor locale din 2012 (...)

Martorul (...) s-a inscris si a urmat cateva cursuri de... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro