Cum s-a transformat o mlastina in cel mai frumos parc. Primari din tara au venit sa vada "minunea" de la Jegalia

Cum s-a transformat o mlastina in cel mai frumos parc. Primari din tara au venit sa vada

La sfarsitul lunii iulie 2016, autoritati din judetul Cluj si oameni de afaceri au venit la Jegalia intr-un schimb de experienta privind accesarea de fonduri europene. Spatiu de relaxare si educatie In cadrul proiectului "Infiintare parc tematic in comuna Jegalia, judetul Calarasi" obiectivele propuse au fost: imbunatatirea infrastructurii locale, punerea in valoare si cresterea potentialului economic si social al localitatii, dezvoltarea durabila a mediului rural, amenajarea de spatii de educatie si petrecere a timpului liber, precum si imbunatatirea conditiilor de mediu si a sanatatii populatiei.

acum 53 luni (8 Aug 2016)

La sfarsitul lunii iulie 2016, autoritati din judetul Cluj si oameni de afaceri au venit la Jegalia intr-un schimb de experienta privind accesarea de fonduri europene. Un fot iaz, pe care localnicii il transformasera in groapa de gunoi a devenit pentru noapte un loc de relaxare. Amenajat de Prrimarie, in parteneriat cu Asociatia pescareasca "Dunarea de Jos", locul de agreement a fost realizat intre cele doua sate ale comunei, Iezeru si Jegalia, pe un teren mlastinos, cu aspect de iaz, in suprafata totala de 7.371 mp.

Proiectul a fost realizat din fondurile obtinute prin Programul Operational de Pescuit, Axa 4: "Dezvoltarea durabila a zonelor pescaresti", valoarea finantarii nerambursabile fiind de 1.112.791 lei. In acest parc am folosit fonduri nerambursabile, prin FLAG Calarasi, care nu au afectat bugetul Primariei, iar din acesti bani nu puteam face decat parcul pe care il vedeti, nu strazi, nu scoli, pentru ca acesti bani sunt doar pentru programele de pescuit.

Spatiu de relaxare si educatie

In cadrul proiectului "Infiintare parc tematic in comuna Jegalia, judetul Calarasi" obiectivele propuse au fost: imbunatatirea infrastructurii locale, punerea in valoare si cresterea potentialului economic si social al localitatii, dezvoltarea durabila a mediului rural, amenajarea de spatii de educatie si petrecere a timpului liber, precum si imbunatatirea conditiilor de mediu si a sanatatii populatiei.

Oamenii ies cu barca pe lac

Aici au fost realizate pontoane, platforme si podete de lemn, sustinute de piloni de beton, la 1,5 metri de fundul iazului, astfel incat sa nu fie afectate habitatele si ecosistemele existente. De asemenea, s-a avut in vedere si promovarea frumusetilor naturale ale zonei si a diferitelor obiective turistice, existand posibilitatea de a fi vizitate cu ambarcatiuni apartinand pescarilor. S-au amenajat cateva locuri de joaca pentru co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro