Cum s-a transformat Loredana din sluga sotului in femeie de afaceri de succes

Cum s-a transformat Loredana din sluga sotului in femeie de afaceri de succes

,,Am avut mai multe tentative de a iesi din relatie, insa mereu am fost descurajata de familie si prieteni sa nu fac acest pas pentru ca nu lucram si nu aveam alte venituri din care sa imi cresc baiatul si fata. Lipsa de informare cu privire la gravitatea subiectului, politistii si judecatorii nepregatiti in domeniul violentei domestice si absenta serviciilor de consiliere si adapost pentru victime sunt doar cateva dintre problemele punctuale, reclamate de expertii de la A.L.E.G (ONG care lupta impotriva violentei asupra femeilor). Astfel, varsta medie nationala la femei este de 43,3 ani, in timp ce la barbati este de 40 de ani.Speranta de viata la nastere a femeilor, in anul 2016, a fost de 79,07 ani(79,86 ani in mediul urban si 78,07 ani in cel rural).

acum 74 luni (9 Mar 2018)

,,Am avut mai multe tentative de a iesi din relatie, insa mereu am fost descurajata de familie si prieteni sa nu fac acest pas pentru ca nu lucram si nu aveam alte venituri din care sa imi cresc baiatul si fata. Ajunsesem in stadiul in care voiam sa il omor pe sot doar ca sa scap de tortura psihica si fizica la care ma supunea.

CHINUL ZILNIC

Femeia in varsta de 35 de ani povesteste ca se certa des cu fostul sot din motive banale. De pilda, se lua de ea pentru ca nu facea ciorba destul de sarata. Imi spunea ca datoria mea este sa stau acasa si ca oricum nu sunt buna de nimic. Toate astea le-am indurat pana intr-o zi, in 2011, cand am primit pe Facebook de la o prietena virtuala (sotie de avocat) o lista cu principalele forme de abuz asupra femeilor exercitate de parteneri.

CUM A REUSIT SA SCAPE LOREDANA DE AGRESOR

,,Prima data m-am uitat dupa actele necesare pentru mine si copii ca sa nu fiu nevoita sa ma intorc dupa ele. Mi-am luat niste materie prima pentru produsele cosmetice pe care le faceam pentru baiat, care suferea de dermatita atopica (o boala de piele) si niste haine. Cel mai important era sa imi gasesc un serviciu care sa imi ofere un venit stabil si o chirie intr-o zona mai ieftina, dar unde sa am toate facilitatile pentru copii dat fiind ca eu nu am masina. I-am spus proprietarei ca acum nu am bani de chirie, dar i-am explicat ca sunt motivata sa imi platesc darile pentru apartament pentru ca sunt mama a doi copii si vin dintr-o relatie abuziva. I-am zis ca nu vreau mila de la ea, ci doar sa inteleaga situatia dificila cu care ma confunt si ca nu ma pot intoarce la sot. Dupa aceea, in acelasi cartier, mi-am gasit un loc de munca ca vanzatoare la un magazin de ochelari.

In 2012, Loredana a finalizat procedura de divort, iar un an mai tarziu si-a gasit fericirea alaturi de un alt barbat. De atunci, viata Loredanei s-a impartit intre famili... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro