Cum s-a reaprins conflictul Ponta-Dragnea

Astfel, inainte de sedinta de plen, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, dominat de PSD si aliatii sai, si-a insusit punctul de vedere potrivit caruia Valeriu Zgonea poate fi revocat din functie pentru ca a fost exclus din partid si, pe cale de consecinta, a pierdut sprijinul politic al social-democratilor, care l-au propus si sustinut in functia de presedinte al Came-rei. Acesta a declarat, ieri, ca a discutat cu Liviu Dragnea si ca intentioneaza sa isi depuna candidatura pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor in sedinta Comitetului Executiv de marti, dar si la Grupul PSD din Came-ra Deputatilor, afirmand ca spera ca liderul PSD sa il sustina.

acum 52 luni (13 Jun 2016)

Social-democratii au reusit sa il debarce pe Valeriu Zgonea din fruntea Camerei Deputatilor. Victor Ponta si-a anuntat intentia de a prelua acest post, dar Liviu Dragnea a lasat sa se inteleaga ca nu il sprijina pe Ponta pentru acest post.

Plenul deputatilor a constatat, luni, incetarea mandatului lui Valeriu Zgonea de presedinte al acestei Camerei, ca urmare a pierderii sprijinului grupului politic al PSD. Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 167 de voturi pentru, 32 impotriva, o abtinere, iar un deputat nu a votat.

Pentru debarcarea lui Valeriu Zgonea, social-democratii au ales solutia cea mai simpla si mai rapida, folosindu-se de portitele introduse tot de ei in reglementarile parlamentare. Astfel, inainte de sedinta de plen, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, dominat de PSD si aliatii sai, si-a insusit punctul de vedere potrivit caruia Valeriu Zgonea poate fi revocat din functie pentru ca a fost exclus din partid si, pe cale de consecinta, a pierdut sprijinul politic al social-democratilor, care l-au propus si sustinut in functia de presedinte al Came-rei. Iordache este cunoscut pentru faptul ca a dirijat din umbra operatiunea supranumita de presa "Martea Neagra", prin care deputatii au modificat mai multe acte normative in favoarea politicienilor cu probleme penale. De altfel, Iordache este initiatorul mai multor proiecte de legi de modificare a legislatiei in domeniul penal si al incompatibilitatilor.

Colegii de partid spun ca Iordache ar putea ocupa definitiv postul, acesta fiind nominalizat drept favorit de liderul deputatilor PSD, Florin Paslaru. Acesta a declarat, ieri, ca a discutat cu Liviu Dragnea si ca intentioneaza sa isi depuna candidatura pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor in sedinta Comitetului Executiv de marti, dar si la Grupul PSD din Came-ra Deputatilor, afirmand ca spera ca liderul PSD sa il sustina.

"I-am spus (lui Liviu Dragnea - n.r.) ca intentionez si maine la CEx si miercuri la... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro