Cum s-a pregatit Daniel Day-Lewis pentru rolul din "Phantom Thread", nominalizat la sase premii Oscar

Cum s-a pregatit Daniel Day-Lewis pentru rolul din

Pentru a se pregati pentru rol, actorul britanic a urmarit inregistrari cu prezentari de moda din perioada 1940-1950, a discutat cu un curator de moda de la "Victoria and Albert Museum" din Londra si a invatat sa schiteze, sa coase si sa decoreze ca un designer de moda.

acum 61 luni (4 Mar 2018)

Daniel Day-Lewis este cunoscut pentru metodele riguroase pe care le foloseste cand isi pregateste rolurile pana in cel mai mic detaliu. In "Phantom Thread", regizat de Paul Thomas Anderson, actorul joaca rolul unui designer de succes din Londra anilor '50, pe nume Reynolds Woodcock, care realizeaza rochii pentru femei din inalta societate.

Pentru a se pregati pentru rol, actorul britanic a urmarit inregistrari cu prezentari de moda din perioada 1940-1950, a discutat cu un curator de moda de la "Victoria and Albert Museum" din Londra si a invatat sa schiteze, sa coase si sa decoreze ca un designer de moda. De asemenea, aproape un an de zile, a fost ucenicul lui Marc Happel, directorul de costume al New York City Ballet.

Vicky Krieps si Daniel Day-Lewis in "Phantom Thread"

In cele din urma, dupa cum a declarat pentru W Magazine, Day-Lewis a realizat o rochie Balenciaga de la zero, folosind-o pe sotia sa, Rebecca Miller, ca model. Pentru rolul din "Ultimul Mohican", Day-Lewis a petrecut o perioada alaturi de nativii americani, a invatat sa construiasca canoe sau sa vaneze animale, pentru rolul din "Insuportabila usuratate a fiintei", dupa romanul cu acelasi nume al scriitorului Milan Kundera, a invatat sa vorbeasca ceha, desi filmul era in limba engleza, iar pentru a juca rolul lui Christy Brown ("My Left Foot"), scriitorul si pictorul nascut cu paralizie cerebrala, capabil sa isi miste doar piciorul stang, Day-Lewis a mers doar intr-un scaun cu rotile. El a fost recompensat pentru portretizarea presedintelui american Abraham Lincoln din filmul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, pentru rolul minerului amarat transformat intr-un mare magnat al titeiului din "There Will Be Blood", regizat de Paul Thomas Anderson, si pentru interpretarea scriitorului si artistului Christy Brown din "My Left Foot", al lui Daniel Plainview. De asemenea, Day-Lewis a mai primit alte doua nominalizari la Premi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro