Cum s-a marit din condei suprafata fatadei unui sediu de primarie pentru a se plati ilegal bani pentru lucrari

Cum s-a marit din condei suprafata fatadei unui sediu de primarie pentru a se plati ilegal bani pentru lucrari

Ridicat de fostul primar Virgil Arghiri din fonduri speciale de la guvernul condus de Calin Tariceanu (primarul fiind liberal, ca si premierul), imobilul a stat nefolosit timp de trei ani deoarece urmatorul guvern, condus de Emil Boc, a dat o ordonanta prin care interzicea alocarea de fonduri pentru mobilier si alte dotari.Cladirea, cu scari interioare din marmura, termopane si utilitati "ca la oras", care a costat o jumatate de milion de euro, a stat goala si degeaba pana cand Consiliul Judetean a decis, intr-o sedinta extraordinara, sa ajute administratia locala cu bani de scaune, de birouri si de dulapuri.

acum 12 luni (16 Apr 2018)

Operatiunea bizara nu s-a facut, insa, doar formal, ci a produs si efecte in bugetul localitatii, caci o firma privata a incasat in mod necuvenit bani publici si pentru ca ar fi renovat si partea de fatada care de fapt nu exista.

Suma platita ilegal firmei Vimpex SRL (o societate din Onesti care de regula se ocupa de monumente funerare) nu este foarte mare - de circa 16.000 de lei - insa maniera in care s-a produs prejudiciul (descoperit de inspectorii Curtii de Conturi) arata cat de mult haos exista in administratie.

Potrivit actului de control, primarul localitatii, social-democratul Danut Oprea, a semnat situatia de lucrari si a aprobat plata facturilor, desi firma privata pretindea ca a tencuit, a gletuit si a vopsit 488 de metri patrati de fatada, desi cladirea are, conform actelor de construire si a masuratorilor ulterioare, o fatada de doar 383 de metri patrati.

De unde a aparut diferenta de 103 metri patrati n-a stiu initial nimeni sa explice, dar s-a aflat ulterior, din contestatia depusa de primarie la decizia prin care Curtea de Conturi a cerut recuperarea prejudiciului: la mijloc ar fi o eroare de calcul, pe baza careia s-a inclus in deviz si partea de fatada care este realizata din sticla pe structura metalica. Ridicat de fostul primar Virgil Arghiri din fonduri speciale de la guvernul condus de Calin Tariceanu (primarul fiind liberal, ca si premierul), imobilul a stat nefolosit timp de trei ani deoarece urmatorul guvern, condus de Emil Boc, a dat o ordonanta prin care interzicea alocarea de fonduri pentru mobilier si alte dotari.Cladirea, cu scari interioare din marmura, termopane si utilitati "ca la oras", care a costat o jumatate de milion de euro, a stat goala si degeaba pana cand Consiliul Judetean a decis, intr-o sedinta extraordinara, sa ajute administratia locala cu bani de scaune, de birouri si de dulapuri. Curtea de Conturi a descoperit ca functionarii primariei au primit in ultimii trei ani lefuri ilegale in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro