Cum s-a incurcat in minciuni seful PSD Bihor, incercand sa demonstreze ca Primaria Oradea a solicitat prea putini bani de la Guvern

Cum s-a incurcat in minciuni seful PSD Bihor, incercand sa demonstreze ca Primaria Oradea a solicitat prea putini bani de la Guvern

Primaria Oradea a primit, la sfarsitul lui 2017, doar 4 milioane de lei pentru plata in avans a gazului necesar incalzirii oraslui, in conditiile in care suma solicitata era de 40 de milioane de lei. 365730 din 13.11.2017, Notei de fundamentare si Proiectului de Hotarare de Guvern, Primaria Municipiului Oradea a solicitat alocarea sumei de 40 de milioane de lei din Fondul national de dezvoltare aflat la dispozitia Guvernului, pentru aprovizionarea cu gaz metan si asigurarea continuitatii serviciului de alimentare cu energie termica in sistem centralizat", au precizat reprezentantii Primariei Oradea.

acum 11 luni (12 Jan 2018)

Primaria Oradea a primit, la sfarsitul lui 2017, doar 4 milioane de lei pentru plata in avans a gazului necesar incalzirii oraslui, in conditiile in care suma solicitata era de 40 de milioane de lei.

In replica, reprezentatii Primariei din Oradea sustin ca seful PSD Bihor minte, aratand documentele care atesta faptul ca prin adresele trimise s-a solicitat suma de 40.000 de lei, respective 4.000.000 de lei vechi. 365730 din 13.11.2017, Notei de fundamentare si Proiectului de Hotarare de Guvern, Primaria Municipiului Oradea a solicitat alocarea sumei de 40 de milioane de lei din Fondul national de dezvoltare aflat la dispozitia Guvernului, pentru aprovizionarea cu gaz metan si asigurarea continuitatii serviciului de alimentare cu energie termica in sistem centralizat", au precizat reprezentantii Primariei Oradea.

"In toate documentele, incepand de la proiectul si Hotararea de Consiliul Local din luna noiembrie, prin care se cere alocarea acestei sume, si pana la proiectul de Hotarare de Guvern inaintat Ministerului Dezvoltarii Regionale de prefectul Ioan Mihaiu si chiar Hotararea de Guvern semnata de prim-ministrul Mihai Tudose, este mentionata doar suma de 40.000 mii lei", a afirmat viceprimarul Florin Birta.

Dupa clarificarile date de catre reprezentantii Primariei Oradea, Mang a declarat ca informatiile prezentate de catre el au fost luate de pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG)

In replica, reprezentantii Primariei Oradea au pus la dispozitie adresa respectiva, din care rezulta fara niciun dubiu, ca suma solicitata de Primaria Oradea este de 40 milioane de lei.

"Suma de 4.000 mii lei (4 milioane lei), care apare pe site-ul guvernului este o "eroare materiala" de care nu se face vinovata Primaria municipiului Oradea, asa cum a sustinut domnul Ioan Mang" se arata in comunicatul transmis de Primarie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro