Cum s-a ajuns la ruptura dintre Dragnea si Tariceanu. Ce influenta mai are Ponta in PSD

Cum s-a ajuns la ruptura dintre Dragnea si Tariceanu. Ce influenta mai are Ponta in PSD

Comitetul Executiv National al PSD (CExN) a validat, vineri, candidatii PSD pentru Bucuresti si sustinerea lui Neculai Ontanu, presedintele interimar al UNPR, la Primaria Sectorului 2 in baza unei aliante electorale incheiate intre cele doua partide la nivelul Bucurestiului. La doar cateva minute, Liviu Dragnea a venit la sedinta PSD spunand ca a ajuns la un acord cu partenerii ALDE si UNPR, refuzand sa ofere mai multe detalii.

acum 93 luni (19 Mar 2016)

Comitetul Executiv National al PSD (CExN) a validat, vineri, candidatii PSD pentru Bucuresti si sustinerea lui Neculai Ontanu, presedintele interimar al UNPR, la Primaria Sectorului 2 in baza unei aliante electorale incheiate intre cele doua partide la nivelul Bucurestiului. In schimb, UNPR va sustine candidatii PSD la toate celelalte Sectoare, inclusiv la Primaria Bucuresti.

Decizia PSD arata ca Liviu Dragnea a preferat sa faca alianta cu UNPR in detrimentul ALDE, care refuza orice asociere cu formatiunea din care face parte fostul vicepremier Gabriel Oprea. Copresedintii ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, l-au asteptat pe Dragnea mai mut de o ora si jumatate in biroul lui Tariceanu de la Senat, insa liderul PSD i-a lasat cu ochii in soare. La ora la care sedinta PSD trebuia sa inceapa, cei doi lideri ALDE au iesit din birou, anuntand ca "negocierile cu PSD nu s-au terminat".

La doar cateva minute, Liviu Dragnea a venit la sedinta PSD spunand ca a ajuns la un acord cu partenerii ALDE si UNPR, refuzand sa ofere mai multe detalii. Liviu Dragnea le-a spus social-democratilor ca a ajuns la o intelegere cu Tariceanu de a merge separat pentru ca ar fi in avantajul ambelor partide.

Dragnea se teme inca de Ponta

De fapt, ALDE va merge singur la alegerile locale, tocmai pentru ca Dragnea si Tariceanu nu au ajuns la un numitor comun privind termenii in care sa fie incheiata alianta. Potrivit unor surse din PSD, Tariceanu a cerut ca ALDE sa propuna candidati pentru Sectoarele 1,2 si 4, iar PSD pentru celelalte trei Sectoare, plus Primaria Capitalei. Mai mult decat cerintele lui Tariceanu, au contat suspiciunile pe care Dragnea le are cu privire la relatia pe care Tariceanu o tine calda cu fostul premier Victor Ponta.

Liviu Dragnea chiar a incercat sa-i momeasca pe fostii ministri Nicolae Banicioiu, Rovana Plumb si Eugen Teodorovici sa candi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro