Cum rezolva deputatul Adrian Gurzau orice problema sub amenintarea protestelor stradale

Cum rezolva deputatul Adrian Gurzau orice problema sub amenintarea protestelor stradale

DNA: "S-a folosit de autoritatea de demnitar" In esenta, ancheta DNA in acest caz vizeaza modul in care Toncescu ar fi dat bani sub forma unor contracte de prestari servicii pentru a influenta deciziile Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) in favoarea sa si a Carpatica Asig. In cazul lui Gurzau, acesta s-ar fi folosit de autoritatea sa de demnitar si de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din Camera Deputatilor, pentru a-si trafica influenta asupra unor membri din conducerea ASF. Campania de presa la televizor Tot in iunie 2016, Gurzau i-a comunicat Angelei Toncescu ca a initiat o campanie de presa impotriva conducerii ASF, iar, in paralel, va uza de prerogativele calitatii de demnitar pentru a stopa introducerea in administrare speciala a Carpatica Asig.

acum 77 luni (5 Oct 2016)

Deputatul PMP Adrian Gurzau (39 de ani), cumatrul Elenei Udrea, a stat ieri la DNA aproape 20 de minute. Procurorii l-au anuntat ca impotriva sa s-a inceput actiunea penala pentru trafic de influenta legat de favorizarea societatii Carpatica Asig. Anchetatorii asteptau aseara mai multe documente de la Camera Deputatilor, pentru a cere judecatorilor Curtii Supreme arestarea lui Gurzau pentru 30 de zile. Asta dupa ce Camera Deputatilor a aprobat cererea de arestare preventiva a lui Gurzau cu 124 de voturi pentru si 114 impotriva.

Procurorii DNA insista si in arestarea celorlalte persoane implicate in acest caz: fostul presedinte al Consiliului de Administratie al Carpatica Asig Angela Toncescu, Dan Hosu, sotul fostului procuror-sef adjunct al DIICOT Giorgiana Hosu, si a omul de afaceri Ion Sorin Tatu. Curtea Suprema va discuta astazi contestatia DNA impotriva unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti de cercetare a celor trei sub control judiciar. DNA: "S-a folosit de autoritatea de demnitar"

In esenta, ancheta DNA in acest caz vizeaza modul in care Toncescu ar fi dat bani sub forma unor contracte de prestari servicii pentru a influenta deciziile Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) in favoarea sa si a Carpatica Asig. Acuzatiile: 3 infractiuni de cumparare de influenta. Miza Angelei Toncescu ar fi fost urgentarea procedurii de avizare in functia de presedinte al CA la Carpatica Asig si pentru ca aceasta sa nu fie sanctionata pentru nereguli constatate in activitatea anterioara.

In cazul lui Gurzau, acesta s-ar fi folosit de autoritatea sa de demnitar si de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din Camera Deputatilor, pentru a-si trafica influenta asupra unor membri din conducerea ASF. Totul in schimbul a 270.000 de euro, care ar fi fost disimulati printr-un contract de prestari servicii, incheiat intre Carpatica Asig si firma care era controlata in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro