Cum reusesc hackerii sa fure mii de dolari din bancomate cu ajutorul unui program malware

Cum reusesc hackerii sa fure mii de dolari din bancomate cu ajutorul unui program malware

Un set cu instrumente de operare care ar fi permis infractorilor sa fure milioane era pus in vanzare pentru doar 5000 de dolari si era echipat cu un ghid detaliat de utilizare. Desi se cunosc de mai multi ani instrumente malware pentru atacarea ATM-urilor, ultimele descoperiri arata ca dezvoltatorii de malware investesc din ce in ce mai multe resurse ca sa faca "produsele" lor disponibile pentru infractorii care nu sunt foarte familiarizati cu domeniul informaticii. Aceasta este un fel de protectie de tip "drepturi de autor", instalata de creatorii Cutlet Maker, pentru a impiedica alti infractori sa il foloseasca gratuit.

acum 37 luni (17 Oct 2017)

Un set cu instrumente de operare care ar fi permis infractorilor sa fure milioane era pus in vanzare pentru doar 5000 de dolari si era echipat cu un ghid detaliat de utilizare.

ATM-urile continua sa fie tinte generatoare de profit pentru infractori. Daca unii se bazeaza pe metode distrugere la nivel fizic, precum utilizarea unor instrumente de metal ascutite, altii aleg infectarea cu malware, care le permite sa manipuleze ATM-urile din interior. Desi se cunosc de mai multi ani instrumente malware pentru atacarea ATM-urilor, ultimele descoperiri arata ca dezvoltatorii de malware investesc din ce in ce mai multe resurse ca sa faca "produsele" lor disponibile pentru infractorii care nu sunt foarte familiarizati cu domeniul informaticii.

La inceputul anului, un partener Kaspersky Lab a furnizat unui cercetator o mostra de malware necunoscuta anterior, facuta, probabil, pentru a infecta PC-urile care functioneaza in interiorul ATM-urilor.

Astfel, au descoperit pe DarkNet (AlphaBay) o reclama care facea referire la un fragment din malware-ul ATM si au aflat ca mostra initiala apartinea unui intreg kit malware, creat pentru a jefui ATM-urile. O postare publica a vanzatorului de malware, descoperita de cercetatori, contine nu doar descrierea malware-ului si instructiuni referitoare la modul in care poate fi obtinut, ci si un ghid pas cu pas despre cum se poate folosi kit-ul malware in atacuri, cu instructiuni si tutoriale video. Conform cercetarii, setul de instrumente malware consta in trei elemente:

? Software-ul Cutlet Maker, care serveste ca modul principal, responsabil de comunicarea cu partea ATM-ului in care sunt pastrati banii. Programul c0decalc, creat pentru a genera o parola care sa lanseze aplicatia Cutlet Maker si sa o protejeze impotriva utilizarii neautorizate. Astfel, poate sa aleaga direct bancnotele de cea mai mare valoare, in loc sa incerce la intamplare.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro