Cum recunosti un mincinos. "Barbatii mint de 8 ori mai mult despre ei decat despre altcineva"

Cum recunosti un mincinos.

Interventia Pamelei Meyer, usor de urmarit si datorita glumelor dintre explicatiile stiintifice, contine adevaruri la care nu multi s-ar fi gandit. Studiile stiintifice au demonstrat ca intr-o singura zi, un om poate fi mintit intre 10 si 200 de ori, ca necunoscutii mint de 3 ori in 10 minute la prima intalnire, ca oamenii ii mint pe necunoscuti mai mult decat pe colegi, dar si ca extrovertitii mint mai mult decat introvertitii. Se stie ca mincinosii isi modifica frecventa de clipire, isi orienteaza picioarele spre iesire si ca folosesc obiecte ca bariera intre ei si cel cu care discuta, dar si ca isi modifica vocea, de regula coboara tonalitatea.

acum 45 luni (17 Jul 2016)

Interventia Pamelei Meyer, usor de urmarit si datorita glumelor dintre explicatiile stiintifice, contine adevaruri la care nu multi s-ar fi gandit. Autoarea cartii "Liespotting" spune ca oamenii care obisnuiesc sa minta des pleaca de la ideea ca minciuna e un act de cooperare.

In opinia sa, minciuna costa si poate submina democratia. Ca sa-si intareasca ideea da exemplul fraudelor corporative din 2010 care s-au ridicat la uriasa cifra de 997 miliarde dolari doar in SUA.

Studiile stiintifice au demonstrat ca intr-o singura zi, un om poate fi mintit intre 10 si 200 de ori, ca necunoscutii mint de 3 ori in 10 minute la prima intalnire, ca oamenii ii mint pe necunoscuti mai mult decat pe colegi, dar si ca extrovertitii mint mai mult decat introvertitii.

"Barbatii mint de 8 ori mai mult despre ei decat despre altcineva. Femeile mint mai mult ca sa protejeze pe altcineva. Intr-un cuplu mediu ca durata, sotii isi mint partenerul 1 din 10 dati. Poate credeti ca nu e bine. Il folosim in functie de nevoi, uneori din motive serioase, alteori doar pentru ca nu intelegem golurile din vietile noastre.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca o specie cu cat e mai inteligenta are un neocortex mai mare, deci cu atat specia minte mai mult. E stiut ca unii mint bine, iar altii nu, dar majoritatea folosesc aceleasi tehnici cand mint. Freud spunea ca nu doar cuvintele conteaza si ca niciun muritor nu poate pastra un secret, iar daca buzele lui tac, vorbesc gesturile lui.

"Toti facem asta, indiferent cat de puternici suntem, degetele noastre vorbesc", mai credea Freud. Credem ca mincinosii nu te privesc in ochi. Dar cineva instruit poate detecta un zambet fals de la un kilometru.

Potrivit acesteia, o persoana cinstita va coopera si o va face cu entuziasm, va ajuta la aflarea adevarului, iar la polul opus - o persoana care minte poate - nu e neaparat o regula ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro