Cum recunosti uleiul de masline extravirgin veritabil. Gradul de aciditate, caracteristica care indica originalitatea

Cum recunosti uleiul de masline extravirgin veritabil. Gradul de aciditate, caracteristica care indica originalitatea

Recomandam toate tipurile de ulei de masline, de la virgin, la extravirgin si toate categoriile dar e bine de stiut cum sa diferentiem uleiurile contrafacute fata de cele originale", a declarat Maria Cruceru, importator de ulei de masline, la o prezentare organizata in Ramnicu Sarat. De exemplu, pentru ca un ulei de masline sa fie considerat extravirgin trebuie ca gradul de aciditate sa depaseasca 0,8 conform IOOC, International Olive Oil Council, amanunt care apare pe eticheta", spune Karpadakis Emmanouil, producator de ulei de masline din Grecia.

acum 70 luni (24 Nov 2017)

Uleiul de masline se produce in mod mecanizat, in recipiente din otel inoxidabil, iar separarea lichidului de pasta se face prin centrifugare. Dupa modul de procesare, exista ulei extravirgin, obtinut din prima presare la rece, cu aciditate sub 0,8% si gust superior, ulei virgin, obtinut dupa a doua presare, cu aciditate sub 2% si ulei rafinat, rezultat dupa un tratament chimic pentru neutralizarea acizilor si a defectelor de gust. Cel mai indicat pentru consum este uleiul extravirgin, nerafinat si fara adausuri de substante chimice. Uleiul de masline extravirgin reprezinta un aliment care nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra zilnica. Multi il prefera pentru aportul de arome din mancaruri insa specialistii in nutritie il recomanda pentru calitatile sale nutritionale deosebite. "Noi incurajam clientul sa consume uleiul extravirgin de masline. Ne identificam in a fi promotorii schimbarii obiceiurilor de consum, de aceea am decis sa importam din tara de origine, Grecia, uleiul extra-virgin de masline si sa-l vindem in aria noastra geografica. Recomandam toate tipurile de ulei de masline, de la virgin, la extravirgin si toate categoriile dar e bine de stiut cum sa diferentiem uleiurile contrafacute fata de cele originale", a declarat Maria Cruceru, importator de ulei de masline, la o prezentare organizata in Ramnicu Sarat. Se pastreaza la rece (8-140C) si se transporta in bidoane de cinci sau 20 de litri, deci nu in vase de plastic sau metale oxidabile. Chiar daca in magazine poate fi gasita o gama variata de ulei de masline, este important sa stim cum sa-l alegem pe cel mai bun. "Uleiul extravirgin de masline pe care noi il producem in insula Creta din Grecia il exportam in 42 de tari. Pentru ca un client sa poata recunoaste si aprecia un ulei de masline bun trebuie sa aiba cateva cunostinte de baza. De exemplu, pentru ca un ulei de masline sa fie considerat extravirgin trebuie ca gradul de aciditate sa depaseasca 0,8 conform IOOC, International Olive Oil Council,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro