Cum recunosti legumele sanatoase. Sfaturi pentru a cumpara cele mai gustoase si proaspete alimente

Cum recunosti legumele sanatoase. Sfaturi pentru a cumpara cele mai gustoase si proaspete alimente

Culoarea trebuie sa fie cat mai intensa Cand alegem broccoli, de exemplu, trebuie sa ne uitam dupa legumele mai inchise la culoare si cu tulpini mai subtiri. Cartofii noi trebuie sa fie foarte tari Cartofii noi, adica sortimentul care apare la inceputul primaverii, trebuie sa fie tari, cu o coaja foarte subtire.

acum 87 luni (9 Sep 2015)

Mirosul este cel mai bun indicator

Legumele congelate au aceleasi valori nutritionale ca si cele proaspete. Si culoarea este importanta: cele verzi ar trebui sa aiba o culoare verde intens si sa nu aiba frunze ofilite. Este bine sa evitam legumele care nu miros, pentru ca acestea nu vor avea nici gust, fiind crescute in conditii artificiale. Culoarea trebuie sa fie cat mai intensa

Cand alegem broccoli, de exemplu, trebuie sa ne uitam dupa legumele mai inchise la culoare si cu tulpini mai subtiri. Varza aleasa trebuie sa fie cat mai tare, iar foile foarte bine stranse una peste alta, nu rasfirate. Morcovii, de asemenea, trebuie sa fie cat mai tari si cu o culoare foarte intensa. Vinetele, la randul lor, ar trebui sa fie tari, cu coaja neteda, stralucitoare si de culoare purpuriu foarte inchis. Frunzele nu trebuie sa fie distruse de insecte, culoarea trebuie sa fie verde intens, tulpinile netede si frunzele ferme. Cartofii noi trebuie sa fie foarte tari

Cartofii noi, adica sortimentul care apare la inceputul primaverii, trebuie sa fie tari, cu o coaja foarte subtire. Cartofii obisnuiti trebuie sa fie tari si netezi la atingere, fara crapaturi sau lovituri.

Cand alegem un dovleac este indicat sa-l ciocanim in coaja, sa vedem daca suna a gol. De asemenea, dovleacul trebuie sa fie greu si tare, cu coaja lucioasa. Ele nu trebuie sa fie nici prea tari nici foarte moi, iar culoarea rosie sa fie cat mai intensa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro