Cum recunosc vanatorii exact ursul pe care au dreptul sa-l impuste. "Sigur nu ridica laba sa spuna "

Cum recunosc vanatorii exact ursul pe care au dreptul sa-l impuste.

La Brasov a fost constituita o comisie speciala care sa se ocupe de ursii care sunt agresivi si pentru care se cere autorizatia de recoltare (impuscare). Vanatorii le dau de mancare in anumite locuri si stiu care ursi vin si mananca acolo, care nu vin si care coboara din padure.

acum 34 luni (13 Nov 2017)

La Brasov a fost constituita o comisie speciala care sa se ocupe de ursii care sunt agresivi si pentru care se cere autorizatia de recoltare (impuscare).

"Vanatorii cunosc foarte bine efectivele de ursi pe care le au pe fondurile de vanatoare. I-am intrebat si eu cum recunosc un anume urs si mi-au spus ca stiu exact care este - dupa varsta, daca este batran sau nu, dupa dimensiuni, de exemplu dimensiunea craniului. Ei stiu care urs este periculos si care nu, si-l pot identifica. Vanatorii le dau de mancare in anumite locuri si stiu care ursi vin si mananca acolo, care nu vin si care coboara din padure. Din discutiile pe care le-am avut cu vanatorii mi-au spus ca stiu exact care urs trebuie recoltat", ne-a declarat prefectul Brasovului, Marian Rasaliu. Specialistii sunt de parere ca impuscarea ursilor nu este o solutie. Trebuie sa ne asezam la masa cu Asociatiile de Vanatori, cele de Protectie a Animalelor, cu Ministerul Mediului si sa discutam. Ursii arata la fel, toti au doua urechi si coada scurta", ne-a declarat Cristina Lapis, presedinta Asociatiei Milioane de Prieteni, care gestioneaza Rezervatia de ursi de la Zarnesti.

In Brasov exista in acest moment doi ursi care trebuie recoltati: cel care acum trei saptamani a atacat doi oameni la Fagaras si cel care a atacat un localnic din localitatea Harseni. Potrivit vanatorilor, este vorba despre doi ursi de talie mare, exemplare mature si nu pui. Animalele nu au fost inca gasite si sunt cautate de echipe de vanatori.

De asemenea, se va cere aprobare si pentru recoltarea a inca patru ursi din zona Fundata. "Am inceput sa lucram si la dosarele celor patru ursi din Fundata care sunt periculosi. Azi noapte de exemplu au intrat in gospodaria unui medic si au omorat patru oi. De exemplu, cel care coboara la Cabana Postavaru nu este violent. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro