Cum recunoastem escrocii sentimentali care ne cer bani pe internet

Cum recunoastem escrocii sentimentali care ne cer bani pe internet

Ba ca a patit vreun accident de masina, ba ca este internat in spital si ca are nevoie urgenta de o suma de bani cash si ca bineinteles o va inapoia in cel mai scurt timp posibil. Chiar daca risti sa superi persoana langa care crezi ca vei trai o viata de basm, este bine ca si in aceste relatii infiripate pe o retea de socializare sa despici firul in patru, sa analizezi cu atentie fiecare cuvant, solicitare, fiindca la final s-ar putea dovedi extrem de utile, recomanda detectivul severinean.

acum 103 luni (20 May 2015)

Escrocii sentimentali isi creaza in mediul virtual un profil cu identitate falsa, cu o fotografie infatisand o alta persoana, apoi leaga prietenii cu posibile victime pentru a ajunge, in cele din urma, sa le ceara bani, sub diverse pretexte.

La inceput totul suna bine, cu vorbe frumoase, de apreciere, la adresa victimelor lor, dupa care la momentul potrivit escrocul incepe sa ceara bani invocand diferite pretexte. Ba ca a patit vreun accident de masina, ba ca este internat in spital si ca are nevoie urgenta de o suma de bani cash si ca bineinteles o va inapoia in cel mai scurt timp posibil.

"Este bine sa faci anumite cercetari despre trecutul lui si punct de plecare este tocmai profilul lui de pe reteaua de socializare. Poti sa incerci sa-i cunosti prietenii si sa afli daca povestile pe care ti le spune sunt adevarate", spune Dumitru Tudor, directorul Agentiei de Detectivi Particulari "Tudor" din Drobeta Turnu Severin, recunoscut oficial ca primul detectiv particular din Romania postdecembrista.

FOTO mamaplus.md

Recent, Dumitru Tudor a avut de solutionat un astfel de caz, victima fiind un medic rezident din Oltenia. Ba spunea ca e doctorita la Ana Aslan, ba ca e prietena cu doctorul cutare, ultima data spunea ca e la kinetoterapie la un spital din Bucuresti, am verificat toate aceste informatii si bineinteles nu exista nicio doctorita cu numele spus de ea. Am mai gasit o data de nastere, am verificat la Starea Civila, nu exista persoana respectiva cu data aceea de nastere si cu numele respectiv, deci tot ce punea pe Facebook era fals", povesteste detectivul. Cand pe fir a intrat un specialist IT pus de detectiv, care a pretins ca este medic chirurg si a incercat sa-i ceara prietenia pe Facebook, ceva s-a intamplat fiindca din acel moment, escroaca a disparut din retea si in felul acesta s-a incheiat si asa-zisa relatie.

"Am apelat la un specialist... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro