Cum putem scapa de tartru acasa cu ajutorul unor ingrediente banale

Cum putem scapa de tartru acasa cu ajutorul unor ingrediente banale

Ingrediente: scobitori, sare, un pahar de apa calda, peroxid de hidrogen, periuta de dinti, apa de gura antiseptica, o lingura de bicarbonat de sodiu. Mod de utilizare: Pentru a pregati amestecul trebuie urmati urmatorii pasi: - Se amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu o jumatate de lingura de sare.

acum 74 luni (12 Jan 2018)

Pentru cei care fug de dentist sau au bugetul limitat, exista cateva ingrediente care, folosite impreuna, sunt foarte eficiente pentru a preveni si a indeparta tartrul, potrivit santeplusmag.com. Ingrediente: scobitori, sare, un pahar de apa calda, peroxid de hidrogen, periuta de dinti, apa de gura antiseptica, o lingura de bicarbonat de sodiu. Mod de utilizare:

Pentru a pregati amestecul trebuie urmati urmatorii pasi: - Se amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu o jumatate de lingura de sare. Clatiti periuta de dinti cu apa fierbinte si o introduceti in amestec. Periati dintii cu atentie timp de 5 minute, nu prea dur, apoi clatiti. - Se amesteca un pahar de peroxid de hidrogen cu un pahar de apa calda. Este folosit de dentisti pentru a albi dintii si pentru a preveni acumularea de tartru. Regulile elementare de igiena precum periatul dintilor dupa mese, utilizarea apei de gura, a atei dentare, ar trebui urmate cu sfintenie. Detartrajul este un tratament ce consta in spargerea si indepartarea depozitelor de tartru cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete. Ca preventie, este bine sa consumam fructe si legume tari, precum marul sau morcovul, care vor inlatura particulele de mancare care s-au adunat pe dinti. De asemenea, fructele acre care contin acid, precum lamaia sau grapefruitul, te vor ajuta sa previi placa si tartrul in mod natural, pentru ca interactioneaza cu bacteria si o ucid. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro