Cum putem scapa de parazitii care ne pun in pericol sanatatea: deparazitarea anuala, explicata de specialisti
Si nu doar atat, ci vorbim si de boli foarte grave", mai explica ea, aratand ca ultimele cercetari in domeniu au stabilit o asociere inte prezenta diferitelor tpuri de paraziti in organism si afectiuni oarte grave precum cancer, diabet, Alzheimer sau depresii, schizofrenie, boli de inima, boli de ficat, transpiratii nocturne. "Putem folosi de exemplu Propolos sau diverse produse naturiste care se gasesc pe piata, dar sunt foarte utile si usturoiul, leurda sau tinctura de leurda, morcovi, salate si sucuri, orezul integral inghitit intreg, uleiul de alune, semintele de dovleac, cimbrisorul de camp, frunzele de prun, cartofii fierti si peste ei se pune ulei de nuca, trei-frati-patati, patrunjelul, telina extrctul de nuca neagra, B complex, zinc, seminte de fenicul, ananas crud, suc de papaya etc.
Specialistii insa spun ca acesia nu dispar nici la maturitate, iar un oranism uman poate avea chiar si pana la cateva zeci de paraziti. De aceea, spun ei, o deparazitare interna este absolut neceara, cel pun o data pe an. Acete toxine afecteaza sistemul nervos central si cauzeaza stari de nervoziate sau iritiabilitate. De asemenea, vor duce la scaderea in greutate a gazdei. Acestia sunt foarte greu de descoperit, deoarece imita simptomele unor boli comune. Viermii inelati, sau nematodele, pot parazita organismul uman si in stadiul de larva. Acestia unt intalniti ce mai adesea la copii, iar sursa inectiei este de obicei o alta persoana. Tocmai de aceea este extrem de importanta igiena. Acestea se pot transmite de acum si prin asternuturi sau prin obiecte care au fost contaminate. De asemenea, in special la fetite, prezenta acestui parazit poate duce la dureri stomacale, ameteala, voma sau udarea nocturna a patului, agitatii, insomnii sau nevroze. Ca sa fim sanatosi, avem nevoie stricta macar o data pe an sau la sase luni de o deparazitare, altfel apar peste ani boli grave si foart grave. Omul este infestat masiv cu paraziti (peste 100 de tipuri)", mai spune ea. De asemenea, mai spune ca prezenta parazitilor se manifesta printr-o serie de simptome specifice. "Dureri in jurul ombilicului, anemie, astenie, prurit (anal, in talpi sau la nas), eozinofilie (afectiune in care cantitati anormal de mari de eozinofile se gasesc in sange sau in tesuturile corpului), eruptii cutanate, lipsa poftei de mancare, tuse, diaree, gaze, pierderi in greutate, voma, dificultati de respiratie, candidoze", mai explica ea.
Prezenta parazitilor in organism ar trebui sa ne ingrijoreze, deoarece poate da o serie de boli grave, dupa cum mai semnaleaza nutritionista Lena Cotet. "Probleme cardiace, musculare, neurologice, intestinale, malabsorbtia nutrientilor, pierderi de sange prin tractul gastro-intestinal, probleme de crestere, scaderea imunitatii. Si nu doar atat, ci vorbim si de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro