Cum putem scapa de migrene in mod natural

Cum putem scapa de migrene in mod natural

Insa o pauza de 10 minute in momentul in care simti ca te ia durerea de cap, in care sa inchizi ochii si sa incerci sa te relaxezi este de un real folos, cu atat mai mult cu cat daca nu faci asta foarte curand nu vei mai putea functiona deloc, iar lucrurile se vor inrautati", a argumentat aceasta, citata de health.com.

acum 77 luni (26 Aug 2016)

Medicamentele sunt una dintre caile prin care pot fi combatute migrenele, insa exista si metode naturale prin care le putem evita sau trata. Durerea de cap este adesea semnul prin care organismul ne avertizeaza ca are nevoie de o pauza, explica medicul Elizabeth Loder, presedintele Societatii americane pentru studiul migrenelor. "Multe persoane sunt extreme de ocupate si uita sa mai faca si pauze. Insa o pauza de 10 minute in momentul in care simti ca te ia durerea de cap, in care sa inchizi ochii si sa incerci sa te relaxezi este de un real folos, cu atat mai mult cu cat daca nu faci asta foarte curand nu vei mai putea functiona deloc, iar lucrurile se vor inrautati", a argumentat aceasta, citata de health.com.

De aceeasi parere este si medicul Mark W. Daca are posibilitatea, poate atipi timp de o ora sau mai mult. Dr. Greene este de parere ca adultii ar trebui sa bea intre 11 si 15 cani de apa pe zi, inlcuzand aici si lichidele provenite din alte surse cum sunt ceaiul si laptele, de exemplu, fructele si legumele. Chiar si un consum moderat de cafea zilnic poate contribui la mentinerea la un nivel optim a lichidelor necesare organismului, e de parere acesta. Daca au trecut multe ore fara sa inghititi ceva atunci durerea de cap poate fi cauzata de o scadere a glicemiei. Asa ca e momentul pentru o gustare, unele studii indicand mancarea bogata in magneziu precum spanacul, tofu, uleiul de masline, seminte de floarea-soarelui sau de dovleac, care pot fi de un real ajutor intr-o astfel de situatie. "Aceasta manevra ajuta nivelul glicemiei sa ramana constant , fara episoade de variatie periculoasa". "Multe persoane se trezesc dimineata cu dureri de cap si cred ca sederea prelungita in pat ajuta, insa nu e deloc asa. Pot oferi un confort de moment, la fel si cuburile de gheata plimbate pe frunte sau puse pe tample, timp de 10 minute. Aceasta manevra creeaza o diversiune la nivelul creierului care in felul acesta ar "uita" de migrena. P... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro