Cum putem inmulti ficusul. Reactia care ne arata ca este "nefericit"

Cum putem inmulti ficusul. Reactia care ne arata ca este

Tot primavara putem executa si lucrari de toaletare a coroanei, cu precautia de a ne feri de contactul direct cu seva plantei, care este iritanta. Excesele de orice fel ii dauneaza Ficusul nu are nevoie de foarte multa apa, provocandu-i putrezirea radacilor, in schimb si lipsa apei ii dauneaza la fel de tare, semnele fiind ingalbenirea frunzelor.

acum 33 luni (23 Apr 2018)

Ficusul, planta ornamentala care si-a gasit locul in multe locuinte, are cateva "pretentii" binecunoscute de iubitorii florilor pentru a se dezvolta bine.

Ficusul din locuinta trebuie ferit, atat cat se poate, de curentii de aer, spun iubitorii acestei plante care are sute de specii. Are nevoie de un sol format dintr-un amestec de pamant pentru flori si pamant de frunze, din doi in doi ani pamantul necesitand reimprospatare, ceea ce presupune transplantarea.

Ficusul se inmulteste prin butasi, pe care ii obtinem taind oblic o ramura de aproximativ 15 cm, sub ultimul nod, fie din varf, fie din ramurile naturale.

Tot primavara putem executa si lucrari de toaletare a coroanei, cu precautia de a ne feri de contactul direct cu seva plantei, care este iritanta.

Excesele de orice fel ii dauneaza

Ficusul nu are nevoie de foarte multa apa, provocandu-i putrezirea radacilor, in schimb si lipsa apei ii dauneaza la fel de tare, semnele fiind ingalbenirea frunzelor. Vara poate fi udat chiar zilnic, daca sunt temperaturi foarte mari, atunci cand observam ca stratul de deasupra s-a uscat,folosind o cantitate moderata de apa.

Nici lumina directa nu-i este prielnica, desi planta are nevoie de lumina, si nici temperatura excesiva, ficusul dezvoltandu-se armonios la temperaturi de pana in 24 grade Celsius. Acelasi semnal il da planta si atunci cand este afectata de stres, iar relatarile iubitorilor de flori despre dezvoltarea armonioasa a acestora in conditiile in care li se vorbeste si sunt ingrijite cu dragoste chiar au suport in realitate.

Alti inamici ai ficusului sunt afidele si puricele alb, in acest caz fiind de ajutor sfatul specialistului din magazinele de produse fito-sanitare, care va va recomanda tratamentul potrivit. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro