Cum profita tiganii din Londra de oamenii strazii de la noi: "Sunt adevarate retele care ii ademenesc in Occident"

Cum profita tiganii din Londra de oamenii strazii de la noi:

Tanarul in varsta de 31 de ani a ajuns, anul trecut, la fundatie recomandat de Serviciul de Probatiune. A dormit in duba cu care lucra Albert Schrammel a fost dus la Londra de catre tigani, care avea nevoie de forta de munca pentru colectarea fierului vechi. De soarta lui Albert au fost anuntati cei de la Timisoara '89 de reprezentantii unei fundatii din Anglia. Cu gandul tot la plecare Fundatia Barka UK l-a ajutat pe Albert Schrammel sa ajunga in Romania in siguranta, cumparandu-i bilet de autocar, mancare pentru drum si bani de buzunar.

acum 93 luni (17 Feb 2015)

Albert Schrammel este unul dintre beneficiarii adapostului de tranzit al fundatiei Timisoara '89. Tanarul in varsta de 31 de ani a ajuns, anul trecut, la fundatie recomandat de Serviciul de Probatiune. A parasit arestul Politiei dupa ce a stat timp de doua luni pentru o talharie. Schrammel a crescut la casa de copii de la Lugoj, insa a ajuns un om al strazii. A trait in conditii foarte proaste, in strada, e obisnuit cu viata de strada. E destul de greu adaptabil. Nu e in stare sa se incardreze intr-un program zilnic, nu vrea sa lucreze", a declarat Petru Iliesu, presedintele Fundatiei Timisoara '89. A plecat cu un Jaguar La inceputul lunii ianuarie, Schrammel i-a anuntat pe cei de la fundatie ca pleaca in Anglia. Albert a coborat de pe locul unde masinile obisnuite au volanul, iar cei care l-au vazut au inceput sa strige ca Albert a condus", a mai povestit Petru Iliesu. Albert Schrammel a fost ademenit direct de pe strada sa mearga la munca, in Anglia.

"M-am dus intr-un loc unde dau de mancare pocaitii, pe strada Circumvalatiunii. Am vazut ca s-a oprit o masina si cel de la volan, un tigan, m-a intrebat daca vreau sa plec in Anglia.

A dormit in duba cu care lucra

Albert Schrammel a fost dus la Londra de catre tigani, care avea nevoie de forta de munca pentru colectarea fierului vechi. "Mi-au promis ca imi dau loc de cazare, mancare si bani. Casa era de fapt o masina.

Cat era ziua de lunga, tiganii strabateau cu duba strazile Londrei pentru a colecta fier vechi. De la masini de spalat, televizoare, la frigidere. Erau bune, dar cei de acolo le aruncau. Nu era munca grea, nu pot sa spun asta", a mai afirmat Albert.

Pentru ca nu a primit niciun ban, Schrammel a decis sa ii lase pe cei pentru care lucra. Era un frig masina de nu se putea sta. Mi-a placut cat de frumos s-au comportat politistii din Londra, nu ca cei de la noi. Mi-au dat si o harta sa ajung la un adapost de-a lor. Am stat la un hotel, alaturi de alte persoane fara adapost... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro