Cum prepari deliciosul cheesecake: reteta secreta dezvaluita de chef Mihai Cristian
Alaturi de chef Mihai Cristian si colegii lui Camelia Mihaela Iosif, Alina Tudor si Silvia Florescu va prezentam o reteta delicioasa si rapida de cheesecake Ingrediente: Blat crocant: 400g biscuiti digestivi 150g unt Crema fina de branza: 600g crema de branza Philadelphia Light sau puteti folosi crema de branza dietetica, e delicioasa 500 ml smantana pentru frisca 160 g zahar pudra 100 ml apa rece 100 ml lapte 20 g gelatina 1 pastaie de vanilie Jeleu: 300g fructe de padure sau, varianta doi, capsuni 100 ml apa 50 g zahar 10 g gelatina Decor: 300 g capsuni proaspete "Vom incepe cu sfaramarea biscuitilor intr-un blender sau ii dam prin razatoare.
Toti cei pasionati de gatit stiu ca, pe langa ingredientele principale, la orice preparat este nevoie si de un strop de imaginatie si un praf de creativitate pentru a-l transforma intr-un deliciu culinar. Alaturi de chef Mihai Cristian si colegii lui Camelia Mihaela Iosif, Alina Tudor si Silvia Florescu va prezentam o reteta delicioasa si rapida de cheesecake
Ingrediente:
Blat crocant:
400g biscuiti digestivi
150g unt
Crema fina de branza:
600g crema de branza Philadelphia Light sau puteti folosi crema de branza dietetica, e delicioasa
500 ml smantana pentru frisca
160 g zahar pudra
100 ml apa rece
100 ml lapte
20 g gelatina
1 pastaie de vanilie
Jeleu:
300g fructe de padure sau, varianta doi, capsuni
100 ml apa
50 g zahar
10 g gelatina
Decor:
300 g capsuni proaspete
"Vom incepe cu sfaramarea biscuitilor intr-un blender sau ii dam prin razatoare. Intr-un bol omogenizam crema de branza cu zaharul pudra, apoi adaugam smantana pentru frisca, gelatina, care a fost amestecata in laptele usor incalzit si semintele din pastaia de vanilie", spune chef Mihai Cristian.
Cei care aleg varianta cu capsuni trebuie sa stie ca vor avea de cumparat mai multe capsuni, pentru ca sigur nu se vor abtine sa nu le manance.
"Odata pasate, le punem intr-o cratita mica la foc mic pana dau intr-un clocot, apoi le lasam putin sa se raceasca pentru a nu opari gelatina.
Va mai recomandam:
Cum sa prepari cea mai delicioasa amandina: reteta secreta dezvaluita de chef Mihai Cristian