Cum prepari cea mai buna inghetata parfait din ingrediente naturale

Cum prepari cea mai buna inghetata parfait din ingrediente naturale

Ce avem nevoie: 1 litru lapte 6 oua 6 pliclete zahar vanilat 500 g zahar 2 lingurite cafea ness 2 linguri cacao 4 linguri faina O lingurita de unt Optional, dulceata de capsuni Preparare: Se separa galbenusurile si se fraca cu 250 de grame de zahar.

acum 58 luni (20 Jun 2016)

Reteta este foarte simpla si, daca ai preparat vreodata o bundinca, atunci sigur vei putea prepara si inghetata parfait. O baimareanca de 38 de ani care a ales sa plece din tara spune ca, desi nu-i apartine, adora aceasta reteta si o prepara ori de cate ori are ocazia, fiind apreciata in special in zilele insorite de vara. Inghetata facuta in casa, din ingrediente naturale, nu se compara cu cea cumparata, indiferent de aroma sau firma care o produce", spune ea.

Ce avem nevoie:

1 litru lapte

6 oua

6 pliclete zahar vanilat

500 g zahar

2 lingurite cafea ness

2 linguri cacao

4 linguri faina

O lingurita de unt

Optional, dulceata de capsuni

Preparare:

Se separa galbenusurile si se fraca cu 250 de grame de zahar. Se adauga apoi faina putin cate putin si laptele, la fel, treptat. Se pune apoi la foc mic si se fierbe pana cand obtinem o pasta ingrosata si cu aspect sticlos.

Separat, albusurile se bat spuma tare si apoi se adauga zaharul ramas, treptat. Compozitia se amesteca apoi cu pasta obtinuta din galbenusuri si lapte care s-a racit si se adauga untul. Se amesteca incet si se pune apoi in trei vase diferite, in parti egale, pentru a obtine trei arome diferite. Intr-unul din vase se adauga cafeaua ness, in altul se adauga cacao si in altul, zaharul vanilat. "Pentru a nu se amesteca intre ele, se poate pune peste fiecare strat, un rand de dulceata. Cea mai sigura metoda pentru ca straturile de inghetata sa nu se amestece intre ele este ca dupa ce primul strat a fost asezat in vasul mai mare, sa se dea la congelator pentru minim o jumatate de ora. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro