Cum preparam sosurile albe pentru diferite feluri de mancare

Cum preparam sosurile albe pentru diferite feluri de mancare

Pentru sosul alb ce se foloseste la paste vom folosi: 50 de grame de unt, 200 de grame de smantana, o cana de apa scursa de pe pastele care au fiert, trei catei de usturoi, 100 de grame de cascaval ras, busuioc, sare si piper in functie de gust.

acum 38 luni (3 Dec 2017)

Sosurile albe se folosesc la fripturi, paste, peste sau in diferite salate. Modul de preparare difera in functie de preparatul peste care se toarna. Sunt zeci de variante de sosuri albe, insa toate au la baza untul si smantana", spune bucatarul Adrian Pop. Acesta ne arata, pas cu pas, modul in care trebuie sa preparam sosurile, in functie de mancarea la care se adauga.

Pentru sosul alb ce se foloseste la paste vom folosi: 50 de grame de unt, 200 de grame de smantana, o cana de apa scursa de pe pastele care au fiert, trei catei de usturoi, 100 de grame de cascaval ras, busuioc, sare si piper in functie de gust. Apoi, adaugam apa de pe paste, usturoiul taiat marunt si condimentele.

Un alt fel de sos alb se foloseste pentru friptura de porc, de exemplu. Aici avem nevoie de: 100 de grame de unt, 100 de mililitri de smantana, o ceapa mare, trei lingurite de faina, 200 de grame de ciuperci,150 de mililtri de vin alb demisec, sare si piper.

Un alt fel de sos alb este cel pe care il folosim la pestele prajit. Pentru preparea acestuia avem nevoie de: 25 de grame de faina, 25 de grame de unt, 40 de grame de smantana, 200 de mililitri de lapte, sare si piper. Se lasa pe foc pana se obtine consistenta dorita, iar la final adaugam sare si piper", ne descrie bucatraul aradean modul de preparare al sosului pentru pestele prajit.

Acesta afirma ca se pot face fel de fel de combinatii, retetele prezentat aici nu sunt stricte. De exemplu la sosul pentru paste se pot adauga si ciuperci sau sunca afumata taiata subtire. De asemenea, pentru sosurile la care a folosit faina, spune ca aceasta poate fi inlocuita cu amidon alimentar.In ceea ce priveste smantana, cea recomandata este cea lichida pentru gatit, insa se poate folosi si smantana normala, nu foarte grasa.

Va mai recomandam: Cum sa prepari friptura perfecta: tehnica simpla si extrem de eficienta pentru cea mai gustoasa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro