Cum preparam pe indelete cascavalul de casa. Reteta clasica, gata in doua zile

Cum preparam pe indelete cascavalul de casa. Reteta clasica, gata in doua zile

Pentru a prepara aproximativ un kilogram de cascaval de casa avem nevoie de: - 10 litri de lapte, - o lingura de sare de bucatarie, - 150 de grame de unt, - doua galbenusuri de ou, - o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu.

acum 84 luni (11 Dec 2016)

Bucatarul aradean Adrian Pop spune ca prepararea cascavalului de casa nu este un lucru foarte complicat, doar ca timpul in care se face este destul de lung.

Pentru a prepara aproximativ un kilogram de cascaval de casa avem nevoie de:

- 10 litri de lapte,

- o lingura de sare de bucatarie,

- 150 de grame de unt,

- doua galbenusuri de ou,

- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu.

Reteta data de Adrian Pop arata in felul urmator: "Inainte de toate trebuie ca forma in care vom turna cascavalul sa fie tapetata cu unt rece. Luam sapte litri de lapte si se lasa la prins, timp de o zi si jumatate, la caldura. Dupa ce s-a prins se pune o cana de un litru de apa fiarta peste el pentru a se separa mai usor zarul. Se amesteca bine cu o paleta prin oala, ca apa calda sa ajunga peste tot si apoi se pune compozitia la scurs intr-o sita acoperita cu tifon.

In timp ce branza se scurge, se pun ceilalti trei litri de lapte la fiert. Se opreste focul, se lasa cateva minute sa se separe iar branza de zar si apoi se pune la scurs in acelasi tifon in care s-a scurs si prima data. Cand s-a topit si branza s-a scurs, tot cam 5-6 minute, se pune peste untul topit celelalte ingrediente si se amesteca repede cu o lingura de lemn, pana se se omogenizeaza.

Acest produs se pastreaza la rece timp de doua zile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro