Cum preparam lasagna acasa. Timpul clasic de preparare, deranjant de lung pentru multi, poate fi ceva mai scurt

Cum preparam lasagna acasa. Timpul clasic de preparare, deranjant de lung pentru multi, poate fi ceva mai scurt

Bucatarul aradean Adrian Pop spune ca pentru a prepara lasagna acasa este nevoie de mult timp si in consecinta de rabdare pentru a putea duce la bun sfarsit acest fel de mancare. Pentru sosul rosu vom avea nevoie de: o ceapa, doi catei de usturoi, un morcov, o bucatica mica de telina, ulei, 150 de mililitri de vin rosu sec, 350 de grame de rosii decojite si tocate, jumatate de kilogram de carne tocata de vita, sare, piper, busuioc si foi de dafin.

acum 73 luni (30 Apr 2017)

Bucatarul aradean Adrian Pop spune ca pentru a prepara lasagna acasa este nevoie de mult timp si in consecinta de rabdare pentru a putea duce la bun sfarsit acest fel de mancare. Vom avea patru etape de lucru pana vom pune lasagna in cuptor: prepararea foilor de lasagna, prepararea sosului rosu cu carne de vita, prepararea sosului alb (bechamel) si asamblarea preparatului", spune bucatarul aradean.

Pentru preparaea foilor avem nevoie de: trei oua, sare si 300 de grame de faina. Acesta va fi impartit in bucati mici de marimea unui ou, se dau cu faina si apoi se trec prin masina de paste.

Pentru sosul rosu vom avea nevoie de: o ceapa, doi catei de usturoi, un morcov, o bucatica mica de telina, ulei, 150 de mililitri de vin rosu sec, 350 de grame de rosii decojite si tocate, jumatate de kilogram de carne tocata de vita, sare, piper, busuioc si foi de dafin. Se lasa la fiert la foc mic o ora si jumatate sau doua ore", descrie bucatarul aradean reteta de sos ragu.

Pentru a prepara sosul bechamel avem nevoie de: 600 de mililitri de lapte, 100 de grame de faina, 50 de grame de unt, sare si piper alb. Se potriveste gustul de sare si piper.

In ceea ce priveste asamblarea acestui preparat, bucatarul aradean Adrian Pop spune ca inainte de toate e necesar ca foile de paste sa fie puse la fiert un minut, un minut si jumatate. Se repeta procedura in functie de cate ingrediente avem, iar ultimul strat va fi de carne tocata peste care se pune sos bechamel si cascaval ras. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute la foc mic sau mediu", mai spune bucatarul aradean.

Timpul de preparare este unul ridicat, astfel ca este nevoie de multa rabdare pentru a prepara lasagna acasa. Pentru a reduce timpul de lucru, bucatarul aradean ne da niste sfaturi, insa spune ca reteta descrisa mai sus este cea mai buna. "Putem sa folosim foi de lasagna cumparate din magazine, nu trebui... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro