Cum preparam cele mai pufoase clatite: sapte greseli care ne impiedica sa obtinem un desert perfect

Cum preparam cele mai pufoase clatite: sapte greseli care ne impiedica sa obtinem un desert perfect

Nu aveti rabdare sa lasati compozitia sa se odihneasca Rabdarea este intr-adevar o virtute chiar si atunci cand vine vorba despre clatite. Turnarea uleiului direct in tigaie Daca puneti o cantitate insemnata de ulei in tigaie la fiecare cateva clatite, aflati ca acest lucru este gresit.

acum 81 luni (5 Jul 2016)

Cu totii ne dorim sa impresionam prin prepararea unor clatite perfecte.

Reteta unui astfel de preparat este foarte simpla, insa cateva greseli ne pot sabota realizarea celor mai gustoase clatite. Iata care sunt acestea, conform prevention.com:

Folosirea unei spatule in amestecarea compozitiei

Folosirea unei linguri de lemn sau a unei spatule pentru a amesteca aluatul este prima greseala. Cu cat este mai mare telul, cu atat mai mult aer va patrunde in compozitie, iar aluatul va deveni extrem de pufos.

Mixarea in exces

Nu amestecati aluatul in exces. Un aluat batut prea mult este chiar mai rau decat un amestec plin de cocoloase. Cu cat amesteci mai mult, cu atat glutenul se va dizolva mai mult in aluat, ceea ce inseamna ca la final vei obtine clatite tari, in loc de unele pufoase si fragede.

Nu aveti rabdare sa lasati compozitia sa se odihneasca

Rabdarea este intr-adevar o virtute chiar si atunci cand vine vorba despre clatite.

Folosirea unei grasimi neadecvate

Desi cele mai multe retete recomanda folosirea untului, acest lucru trebuie schimbat.

Turnarea uleiului direct in tigaie

Daca puneti o cantitate insemnata de ulei in tigaie la fiecare cateva clatite, aflati ca acest lucru este gresit. Uleiul se toarna pe un prosop de hartie, iar apoi se unge tigaia.

Gatirea la o temperatura gresita

Graba strica treaba, ceea ce inseamna ca nu veti face mai repede clatitele daca le coaceti marind flacara aragazului. Atunci cand temperatura este prea mare, clatitele se vor arde chiar inainte de a se coace. Pentru clatite crocante la exterior si pufose in interior, setati aragazul la o putere medie si lasati tigaia sa se incalzeasca timp de aproximativ 3 minute inainte de a pune compozitia.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro