Cum preparam cel mai gustos gulas ardelenesc. Reteta secreta dezvaluita de chef Mihai Cristian

Cum preparam cel mai gustos gulas ardelenesc. Reteta secreta dezvaluita de chef Mihai Cristian

Gulas ardelenesc Carne de vita - 1 kg Usturoi - 2-3 catei Ceapa - 2 bucati Morcov - 1 bucata Rosii coapte sau rosii din conserva - 500 grame Foi de dafin - 2 bucati Chimen - 1 lingurita Boia dulce - 1 lingurita Cartofi - 250 grame - 2 cartofi Vin rosu - 250 ml Ulei - 20ml Sare si piper Mod de preparare "Vom incepe cu spalarea carnii de vita sub jet de apa rece, o stergem cu un servetel de hartie iar apoi o taiem cubulete.

acum 103 luni (10 May 2016)

Gulasul este un preparat cu specific unguresc care pe parcurs a fost transformat pentru a deveni una dintre bucatele gustoase ale bucatariei ardelenesti astfel, dupa cum bine stim, mancarea ardeleneasca nu este tocmai sanatoasa dar se spune ca este cea mai gustoasa din tara.

Gulas ardelenesc

Carne de vita - 1 kg

Usturoi - 2-3 catei

Ceapa - 2 bucati

Morcov - 1 bucata

Rosii coapte sau rosii din conserva - 500 grame

Foi de dafin - 2 bucati

Chimen - 1 lingurita

Boia dulce - 1 lingurita

Cartofi - 250 grame - 2 cartofi

Vin rosu - 250 ml

Ulei - 20ml

Sare si piper

Mod de preparare

"Vom incepe cu spalarea carnii de vita sub jet de apa rece, o stergem cu un servetel de hartie iar apoi o taiem cubulete. Intre timp, tocam ceapa marunt, morcovul semi-rondele sau cubulete, cartofii cubulete sau sferturi dupa care ii adaugam intr-un castron cu apa ca sa nu oxideze si pisam usturoiul pe care-l vom adauga la sfarsit pentru a-si pastra aroma nemaipomenita. Calim ceapa si morcovul pana ceapa devine translucida, sticloasa, adaugam boiaua, o calim si pe ea putin si stingem cu vin.

Acest preparat se poate servi si cu galuste facute din faina, ou si sare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro