Cum preparam cel mai gustos gulas ardelenesc. Reteta secreta dezvaluita de chef Mihai Cristian
Gulas ardelenesc Carne de vita - 1 kg Usturoi - 2-3 catei Ceapa - 2 bucati Morcov - 1 bucata Rosii coapte sau rosii din conserva - 500 grame Foi de dafin - 2 bucati Chimen - 1 lingurita Boia dulce - 1 lingurita Cartofi - 250 grame - 2 cartofi Vin rosu - 250 ml Ulei - 20ml Sare si piper Mod de preparare "Vom incepe cu spalarea carnii de vita sub jet de apa rece, o stergem cu un servetel de hartie iar apoi o taiem cubulete.
Gulasul este un preparat cu specific unguresc care pe parcurs a fost transformat pentru a deveni una dintre bucatele gustoase ale bucatariei ardelenesti astfel, dupa cum bine stim, mancarea ardeleneasca nu este tocmai sanatoasa dar se spune ca este cea mai gustoasa din tara.
Gulas ardelenesc
Carne de vita - 1 kg
Usturoi - 2-3 catei
Ceapa - 2 bucati
Morcov - 1 bucata
Rosii coapte sau rosii din conserva - 500 grame
Foi de dafin - 2 bucati
Chimen - 1 lingurita
Boia dulce - 1 lingurita
Cartofi - 250 grame - 2 cartofi
Vin rosu - 250 ml
Ulei - 20ml
Sare si piper
Mod de preparare
"Vom incepe cu spalarea carnii de vita sub jet de apa rece, o stergem cu un servetel de hartie iar apoi o taiem cubulete. Intre timp, tocam ceapa marunt, morcovul semi-rondele sau cubulete, cartofii cubulete sau sferturi dupa care ii adaugam intr-un castron cu apa ca sa nu oxideze si pisam usturoiul pe care-l vom adauga la sfarsit pentru a-si pastra aroma nemaipomenita. Calim ceapa si morcovul pana ceapa devine translucida, sticloasa, adaugam boiaua, o calim si pe ea putin si stingem cu vin.
Acest preparat se poate servi si cu galuste facute din faina, ou si sare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro