Cum preluam fricile altor persoane. In ce zone ale corpului se manifesta frica si ce genereaza in organism

Cum preluam fricile altor persoane. In ce zone ale corpului se manifesta frica si ce genereaza in organism

Este un gand cand mintea este plina de programe de frica, este o stare cand emotionalul este bulversat de tot soiul de stari asemanatoare fricii si este si o manifestare fizica cand corpul se blocheaza sau, dimpotriva, nu se mai poate controla. Ce este frica constructiva Fricile pot fi dobandite de la alte persoane, in special din anturaj si societate, cum ar fi frica de masina sau de avion.

acum 40 luni (29 Jun 2017)

Sursa tuturor fricilor este frica de moarte. Este un gand cand mintea este plina de programe de frica, este o stare cand emotionalul este bulversat de tot soiul de stari asemanatoare fricii si este si o manifestare fizica cand corpul se blocheaza sau, dimpotriva, nu se mai poate controla. Le preluam mental cand suntem intr-un grup de oameni, care este dominat de anumite frici, asa cum se intampla si in zona emotionala. Daca are loc un cutremur, multi dintre cei care au aceasta frica, se vor comporta ca niste persoane fara control, tocmai pentru ca se vor lasa dominati de aceasta temere", explica psihologul Stelian Chivu.

Frica de animale salbatice, frica de infectare cu virusi si multe astfel de temeri nu fac altceva decat sa destabilizeze structura psihica a unei persoane. Cei receptivi vor cupla pe frica celorlalti, iar cei emisivi vor controla fricile si pe cei care se lasa condusi de acestea.

Pentru a intelege si mai bine fenomenul, este important de subliniat ca sunt frici pe care le constientizam si temeri pe care nu le realizam. De pilda, anumite persoane au avut in copilarie anumite frici, ele au disparut dupa ce individul a devenit adult, pentru a reveni ulterior, de regula dupa varsta de 50 de ani.

Ce este frica constructiva

Fricile pot fi dobandite de la alte persoane, in special din anturaj si societate, cum ar fi frica de masina sau de avion. De pilda, daca bunicului si tatalui i-a fost frica de foc, si copilul va manifesta aceeasi temere. Astfel, daca o persoana este surprinsa de o inundatie, ea va ramane cu o frica fata de o asemenea calamitate si o poate manifesta ori de cate ori ploua. Cand exista o samanta de frica fata de orice, ea se va manifesta la un moment dat", sustine psihologul Stelian Chivu.

Cum ne vindecam fricile

Exista modalitati de identificare a unor astfel de frici si de eliminare a acestora, p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro