Cum pregatesti cea mai buna zacusca, vedeta conservelor de toamna. Secretul gustarii delicioase

Cum pregatesti cea mai buna zacusca, vedeta conservelor de toamna. Secretul gustarii delicioase

piper proaspat macinat 10 foi de dafin sare dupa gust Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata, se scurg, se dau prin masina de tocat cu o sita cu orificii mari! Se pune, deci, vasul pe foc, se toarna uleiul in el, se incinge, dupa care se adauga ceapa si se lasa sa se soteze pana devine translucida, dupa care se adauga ciupercile. "Se adauga, se amesteca, se condimenteaza, eu am pus si niste crengute de cimbru verde, pe care la final le-am scos cu spumiera.

acum 50 luni (3 Sep 2015)

Pasionata de gatit, Gela Dumitrache, o invatatoare din comuna Unirea, creeaza tot felul de bunatati pe care le imparte cu prietenii sai virtuali pe blogul cufarulcubucurii.wordpress.com.

"De la an la an pregatim zacusca tot mai devreme, fiindca totul in gradini se maturizeaza precoce... Cu vreo doua decenii in urma faceam aceasta operatie pe la jumatatea lui octombrie si ce bine ma simteam, fiindca nu era nevoie sa mai suport si gradele din termometru, pe langa caldura focului de lemne la care fierbeam zacusca, deh, imi place sa o pregatesc in mod clasic, exact asa cum am vazut acasa, la mama, fie ce-o fi! rosii

un borcan mare (800 ml) de sos/ pasta de rosii si ardei

1 litru ulei

o legatura cimbru verde, merge si uscat, daca nu aveti gradina

100 gr. piper proaspat macinat

10 foi de dafin

sare dupa gust

Mod de preparare:

Se coc vinetele, se curata, se scurg, se dau prin masina de tocat cu o sita cu orificii mari! Dupa ce se coace ardeiul, se curata si apoi se toaca prin masina cu aceeasi sita. Ciupercile se curata de coaja, se spala, se toaca cubulete cu latura de aproximativ 7 mm. Ceapa se curata, se spala in mai multe ape, se toaca marunt, rosiile se dau prin separator.

Acestea fiind spuse, se pregateste un vas incapator, cu fundul gros si se incepe pregatirea termica a ingredientelor pentru zacusca traditionala, caci e o reteta de cand lumea. Se pune, deci, vasul pe foc, se toarna uleiul in el, se incinge, dupa care se adauga ceapa si se lasa sa se soteze pana devine translucida, dupa care se adauga ciupercile. Se lasa sa se soteze si ele cateva minunte si cand s-au inmuiat, se adauga ardeiul. Dupa alte cinci minute se pune sucul de rosii si bulionul, lasam sa fiarba in voie, la foc domol.

"Se adauga, se amesteca, se condimenteaza, eu am pus si niste crengute de cimbru verde, pe care la final le-am scos cu spu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro