Cum poti scapa de amenda pentru lipsa rovinietei. Cazul iesencei care a umilit CNAIR din cauza unei mazgalituri

Cum poti scapa de amenda pentru lipsa rovinietei. Cazul iesencei care a umilit CNAIR din cauza unei mazgalituri

O ieseanca sanctionata pentru aceasta contraventie a reusit sa scape de amenda nu pentru ca ar fi fost nevinovata ci pentru ca a speculat o lacuna regasita in procesul verbal prin care a primit o sanctiune de 250 de lei. "Cu privire la acest argument, instanta retine caracterul intemeiat al acestuia, motivat de faptul ca, potrivit DEX, prin semnatura se intelege numele cuiva scris de propria lui mana si de obicei intr-un fel greu de imitat in partea inferioara a unui text sau document, ca o dovada ca redactarea ii apartine sau este de acord cu ea.

acum 47 luni (12 Feb 2017)

O ieseanca sanctionata pentru aceasta contraventie a reusit sa scape de amenda nu pentru ca ar fi fost nevinovata ci pentru ca a speculat o lacuna regasita in procesul verbal prin care a primit o sanctiune de 250 de lei.

E doar un exemplu din multele procese ce se afla in desfasurare in instantele din Romania si vizeaza modul in care reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) semneaza documentele de contraventie pe care le trimit prin posta soferilor. Procesul verbal de sanctiune primit de ieseanca era semnat formal de catre agentul constatator din cadrul CNAIR, care a inserat un simbol in forma de "X" in dreptul rubricii aferente iscaliturii. a invocat in plangere ca procesul verbal este nul intrucat semnatura aplicata pe document este de o simplitate ce nu permite apartenenta ei la un individ.

"Cu privire la acest argument, instanta retine caracterul intemeiat al acestuia, motivat de faptul ca, potrivit DEX, prin semnatura se intelege numele cuiva scris de propria lui mana si de obicei intr-un fel greu de imitat in partea inferioara a unui text sau document, ca o dovada ca redactarea ii apartine sau este de acord cu ea. In prezenta cauza, agentul constatator a efectuat un grafism in dreptul rubricii destinate semnaturii, grafism care, prin simplitate, nu permite stabilirea niciunei semnificatii sau identitati proprii, in sensul ca nu se poate stabili daca reprezinta o cifra, o litera sau un alt simbol. in instanta, Olivian Morosanu, membru al Baroului Iasi, a precizat pentru "Adevarul" ca a invocat in instanta o decizie din 2015 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, conform careia toate procesele verbale ale CNAIR trebuiesc semnate de catre agentii constatatori care le remit contravenientilor. " aplicata pe procesul-verbal de catre agentul constatator nu poate echivala cu o semnatura olografa, modalitatea simplista de executare a acesteia nepermitand o ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro