Cum poti sa previi obezitatea fara a-ti schimba major dieta. Descoperirile facute de cercetatori in legatura cu postul

Cum poti sa previi obezitatea fara a-ti schimba major dieta. Descoperirile facute de cercetatori in legatura cu postul

Pana la saisprezece saptamani de post intermitent, fara a avea nevoie de alte restrictii in ceea ce priveste aportul de calorii, ajuta la combaterea obezitatii si a altor tulburari metabolice. Aceste schimbari stimulate de post apar chiar si dupa un singur ciclu de post de 24 de ore, si sunt complet inversate atunci cand soarecii incep sa manance din nou, adauga Yun Hye Kim.

acum 32 luni (30 Oct 2017)

Pana la saisprezece saptamani de post intermitent, fara a avea nevoie de alte restrictii in ceea ce priveste aportul de calorii, ajuta la combaterea obezitatii si a altor tulburari metabolice. Acest post are deja beneficii dupa doar sase saptamani, potrivit unui studiu realizat de Kyoung-Han Kim si Yun Hye Kim si publicat in revista Cell Research, citata de Science Daily. Echipa de cercetare a fost condusa de Hoon-Ki Sung, cercetatoare la "Spitalul pentru copiii bolnavi din Ontario", Canada, care este acum afiliata la Universitatea din Ottawa - Institutul Inimii.

Cercetarile au aratat ca obiceiurile alimentare nesanatoase si stilul de viata sedentar joaca un rol major in dezvoltarea bolilor metabolice legate de stilul de viata, cum ar fi diabetul, bolile de inima si obezitatea. Efectele a sase saptamani de post intermitent la soareci Echipa de cercetare din acest studiu a vrut sa inteleaga mai bine reactiile pe care interventiile, cum ar fi postul, il au la nivel molecular in organism. Ei au expus grupuri de soareci la saisprezece saptamani de post intermitent. Regimul recurent a prevazut doua zile in care animalele au fost hranite, urmate de o zi in care nu au mancat nimic. Patru luni mai tarziu, soarecii din grupul de post au cantarit mai putin decat cei din grupul de control care au continuat sa manance acelasi volum de hrana. Regimul a ajutat la scaderea continutului de grasimi din corp. S-a imbunatatit activitatea sistemele care gestioneaza aportul de glucoza si producerea de insulina. Intr-un alt experiment, beneficii similare au fost observate deja dupa doar sase saptamani de post intermitent. Cum poti preveni tulburarile metabolice prin post Analizand biologia implicata in aceste procese, cercetatorii au descoperit ca astfel de posturi intermitente tempereaza o reactie imuna in celulele grase.

"Postul intermitent fara o reducere a consumului de calorii poate fi o abordare preventiva si terapeutica impotriva obezitatii si a tulburarilor metabolice... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro