Cum poti lua teapa cand iti cumperi o masina second hand. Metoda "Money Gram"

Cum poti lua teapa cand iti cumperi o masina second hand. Metoda

Achizitionarea unei masini, fie ea si la mana a doua, este o investitie consistenta pentru o familie de romani obisnuiti care, nu de putine ori, aleg sa se imprumute la banci pentru a-si cumpara vehiculul pe care si-l doresc. Forumurile auto sunt pline de povesti ale unor romani care fie au fost pacaliti de falsi vanzatori de masini, fie au fost pe punctul de a fi lasati fara bani. Cand sunt abordati, invoca faptul ca sunt plecati in strainatate si ca sunt de acord sa vanda masina dupa ce cumparatorul face dovada ca dispune de bani si ii remite prin intermediul firmelor de transfer o suma de bani consistenta. Fac ochii mari, dau google sa vad alte preturi, caut pe site-ul dvs., vad ca ar fi pe undeva pe la 3.000 de euro pretul real, nu stiam care e faza dar in anunt scria "Pentru detalii suplimentare contactati-ma pe e-mail", ceea ce am si facut si am intrebat daca e inmatriculata masina si daca taxa e recuperata.

acum 50 luni (6 Oct 2016)

Achizitionarea unei masini, fie ea si la mana a doua, este o investitie consistenta pentru o familie de romani obisnuiti care, nu de putine ori, aleg sa se imprumute la banci pentru a-si cumpara vehiculul pe care si-l doresc. Pe langa atentia sporita pe care cumparatorii trebui sa o acorde uzurii masinii, kilometrajului sau eventualelor defecte ascunse ale acesteia, viitorii soferi trebuie sa fie cu ochii in patru si la eventualele cazuri de inselaciune.

Forumurile auto sunt pline de povesti ale unor romani care fie au fost pacaliti de falsi vanzatori de masini, fie au fost pe punctul de a fi lasati fara bani. Cea mai cunoscuta metoda de acest gen este cea prin care pagubitii raman fara bani fara ca macar sa aibe vreo idee unde se afla escrocul sau cum arata acesta.

Metoda folosita este pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Cand sunt abordati, invoca faptul ca sunt plecati in strainatate si ca sunt de acord sa vanda masina dupa ce cumparatorul face dovada ca dispune de bani si ii remite prin intermediul firmelor de transfer o suma de bani consistenta.

In trecut, au fost si cazuri de romani care si-au pierdut banii in favoarea escrocilor, insa multe altfel de inselaciuni raman in forma tentativei.

Va prezentam povestea tinerei, asa cum a fost ea relatata sursei citate:

"Dupa experienta aceasta am ramas cu un gust tare amar, dar nu atat de amar pe cat ar fi fost daca as fi cazut in plasa si as fi trimis banii. Avem nevoie de masina repede si ne-am gandit sa ne apucam din timp sa cautam. Banuti nu avem prea multi, asa ca am zis sa luam ceva care sa ne duca si sa ne aduca pe distante scurte, urmand ca ulterior sa mai strangem bani si sa luam ceva mai bun.

Am fost la piata de masini duminica, ne-am mai uitat si pe olx, ne-am orientat pe Golf IV, Skoda Fabia, Opel Corsa, VW Polo. Am citit destul de mult si despre alegerea benzina/mot... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro