Cum poti incheia constatarea amiabila. Este alternativa la metoda clasica de constatare a unui accident

Cum poti incheia constatarea amiabila. Este alternativa la metoda clasica de constatare a unui accident

Completarea si semnarea formularului "Constatare amiabila de accident" nu reprezinta o recunoastere a raspunderii conducatorilor de vehicule, ci un cumul de elemente ce contribuie la solutionarea dosarelor de dauna.

acum 75 luni (27 Apr 2018)

Completarea si semnarea formularului "Constatare amiabila de accident" nu reprezinta o recunoastere a raspunderii conducatorilor de vehicule, ci un cumul de elemente ce contribuie la solutionarea dosarelor de dauna. Formularul "Constatarea amiabila de accident" poate fi utilizat daca sunt indeplinite urmatoarelor conditii: din accident au rezultat doar pagube materiale (fara vatamari corporale), sunt implicate doar doua vehicule care detin RCA valabil la data producerii accidentului, nu au rezultat pagube si la alte structuri (stalpi, garduri, cladiri etc.), accidentul are loc pe teritoriul Romaniei, si exista acordul de vointa al celor doi conducatori de vehicule, exprimat prin semnarea formularului", precizeaza IPJ Dambovita.

In situatia in care unul dintre vehicule este stationat sau parcat, formularul poate fi completat si de catre proprietarul sau utilizatorul acestuia. Conducatorul auto care are pretentii de despagubire se va adresa societatii la care este asigurat celalalt conducator auto, depunand formularul la orice reprezentanta a societatii din domeniul asigurarilor. Pentru a intra in posesia Constatul Amiabil, numit si Formularul de Constatare amiabila de accident, trebuie sa va adresati companiei de asigurari la care ati incheiat polita RCA. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro