Cum poti gandi pozitiv fara psihoterapie. "Emotiile distructive sunt mai usor de controlat decat credem"

Cum poti gandi pozitiv fara psihoterapie.

"Raspunsul il gasim cu ajutorul meditatiei" Potrivit specialistului, lucrurile sunt percepute diferit fata de cum sunt ele de fapt, iar acest lucru este cauzat de influenta negativa pe care o pot exercita asupra noastra aceste stari emotionale. Atingerea acestei stari este rezultatul unui intreg proces de purificare, de acumulare a intelepciunii, iar in cele din urma, cel care o atinge ajunge la o stare de constiinta deplina, in care emotiile negative nu mai au niciun motiv sa apara", mai spune Mihaela Cruceru . Potrivit specialistului, persoanele care isi revin mai usor in urma unui eveniment negativ au un nivel al cortizolului mai scazut si de asemenea o functionare mai buna a sistemului imunitar, din punct de vedere al nivelurilor mai ridicate de activitate a anticorpilor.

acum 78 luni (1 Jun 2017)

Pozitive sau distructive, emotiile sunt indicatorii declansati de ganduri, indicatori mai usor de controlat decat ne imaginam", explica, pentru Adevarul, Mihaela Cruceru, psiholog clinician.

Emotiile sunt sesizabile, fie ca vorbim de ura, frica sau de bucurie. "De amintit ca Paul Ekman, profesor de psihologie si cercetator in domeniul microexpresiilor, a reusit sa demonstreze ca emotiile sunt publice, nu private. Se pare ca vibratia lor afectiva este usor de depistat, insa nu acelasi lucru putem spune si despre ganduri, care sunt cu adevarat private. Dupa lungi cercetari realizate pe un grup de bastinasi izolati de civilizatie in Noua Guinee, Ekman a demonstrat ca emotiile sunt universale, ceea ce Darwin afirmase cu mult timp inainte", mai spune psihologul.

Emotiile negative sunt responsabile de aparitia si mentinerea dezechilibrelor noastre interioare. In textele budiste se vorbeste de cele 84.000 de tipuri de emotii distructive, cinci fiind considerate principale: ura, dorinta, confuzia, mandria si gelozia.

"Raspunsul il gasim cu ajutorul meditatiei"

Potrivit specialistului, lucrurile sunt percepute diferit fata de cum sunt ele de fapt, iar acest lucru este cauzat de influenta negativa pe care o pot exercita asupra noastra aceste stari emotionale. Interesant de studiat este ultimul nivel care se refera la constiinta pura, stare care nu are niciun obiect anume asupra caruia sa se concentreze. Daca pana acum ne-am intrebat vreodata daca omul se poate elibera complet de emotiile distructive, cu siguranta raspunsul la intrebare il gasim cu ajutorul meditatiei", mai spune specialistul.

Psihologul clinician arata de ce cu cat meditam mai profund si coboram mai adanc catre substraturile constiintei noastre, cu atat ajungem sa intelegem mai mult trasaturile fundamentale ale constiintei. In meditatie, aceasta este o stare eliberata de orice emotii distructive si de negativism, natura ultima a mintii. Atingerea acestei stari est... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro