Cum poti fi inselat cand calatoresti in tari ca Ungaria, Polonia sau Croatia. La ce sa fii atent

Cum poti fi inselat cand calatoresti in tari ca Ungaria, Polonia sau Croatia. La ce sa fii atent

Compania specializata pe asigurari de calatorii si alte tipuri AIG a realizat un infografic care evidentiaza cele mai populare escrocherii din Europa in momentul de fata. De obicei hotii pretexteaza ca vor sa iti vanda ceva sau ca sunt in cautarea unui prieten, in acelasi timp deposedandu-te de geanta, telefon sau de alte bunuri.

acum 56 luni (14 Feb 2016)

Compania specializata pe asigurari de calatorii si alte tipuri AIG a realizat un infografic care evidentiaza cele mai populare escrocherii din Europa in momentul de fata.

In Republica Ceha persoanele care se dau drept politisti, fiind chiar deghizate corespunzator, te pot acuza din senin de o infractiune, cerandu-ti pasaportul si portofelul, pe care cel mai probabil nu le vei mai recupera ulterior. Ca masura de preventie, este bine sa nu schimbati valuta pe strada, cu ajutorul persoanelor neautorizate si sa aveti grija la companiile de taxi ale caror servicii le contractati. Au existat cazuri in care inclusiv soferii de taxi au folosit pentru rest bancnote false.

In Croatia, escrocheria cea mai populara este metoda "umflarii" notei de plata. Nu se intampla insa peste tot, ci mai ales in asa-numitele "gentlemen's clubs" in care se suprataxeaza clientul prin adagarea de taxe inexplicabile la nota de plata finala. Acestia te vor minti ca aparatul de taxat al masinii este stricat si te vor suprataxa. De obicei, falsii taximetristi sunt amplasati in aeroporturi si in punctele de atractie pentru turisti.

Escrocheriile sunt practicate si in tarile europene mai dezvoltate, unde se folosesc insa alte metode, unele dintre ele mai putin sau deloc utilizate in restul statelor. De obicei hotii pretexteaza ca vor sa iti vanda ceva sau ca sunt in cautarea unui prieten, in acelasi timp deposedandu-te de geanta, telefon sau de alte bunuri.

In Spania, se inventeaza taxe de acces, de exemplu pentru a intra in Gibraltar. Escrocii au acte de identitate false si merg la fiecare masina in parte, cerand bani pentru taxa de acces in zona respectiva. Copii sau adolescenti care, de cele mai multe ori, pretind ca sunt surzi si ca reprezinta o organizatie caritabila cunoscuta, te vor aborda pentru a semna o petitie, ocazie cu care iti vor cere si bani.

Potrivit publicatiei b... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro