Cum poti ajunge sa iti digeri propriul pancreas. Combinatiile de mancaruri si bauturi care provoaca boli gastrointestinale

Cum poti ajunge sa iti digeri propriul pancreas. Combinatiile de mancaruri si bauturi care provoaca boli gastrointestinale

Veti ajunge cu siguranta pe patul de spital daca veti alege sa consumati o combinatie de doua mancaruri, din care una cu condimente iuti si alta cu o cantitate mare de grasimi prajite, deoarece agresiunea stomacului si duodenului va fi maxima. Grasimile si alcoolul = soc toxic Nu in ultimul rand, o astfel de combinatie nefericita de mancaruri poate sa declanseze o dispepsie gazoasa, de fermentatie sau de putrefactie.

acum 82 luni (21 May 2016)

Specialistii au stabilit ca bauturile indulcite cu zahar sau mai ales cu fructoza reprezinta un factor important in dezvoltarea a ceea ce este generic numit epidemia de obezitate. Persoanele care spre exemplu nu au mai consumat apa minerala, la inceput pot simti o usoara balonare, dar nu are niciun motiv sa se intample asta, pentru ca exista un circuit al alimentelor in stomac si duoden, care ar preveni o afectiune de tub digestiv", explica un specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, medicul Magdalena Morosanu.

In schimb, bauturile alcoolice, bauturile numite generic bauturi "tari",care sunt consumate pe stomacul gol, devin extrem de periculoase, deoarece determina o secretie mare de acid clorhidric in stomac.

"Una mica" inainte de masa

Multi dintre noi s-au invatat sa bea "una mica" inainte de masa sau sa consume condimente pe stomacul gol, fara sa stie la ce pericole se expun. Se creaza ceea ce medicii numesc agresiune chimica, determinata in principal de bauturile alcoolice, dar si de consumul de condimente iuti, cum ar fi hreanul, usturoiul crud, ceapa cruda, ardeiul iute si piperul.

Exista insa o combinatie de alimente si bauturi, ce conduc la agresiune si mai mare a stomacului.

Veti ajunge cu siguranta pe patul de spital daca veti alege sa consumati o combinatie de doua mancaruri, din care una cu condimente iuti si alta cu o cantitate mare de grasimi prajite, deoarece agresiunea stomacului si duodenului va fi maxima.

O astfel de combinatie toxica stimuleaza vezica biliara, care are un rol foarte important in digestie, ceea ce conduce la o contractie a vezicii, care va elimina o cantitate mare de bila. Acesta poate ajunge fie in stomac, iritand mucoasa gastrica, fie poate crea o tulburare in prelucrarea alimentelor cand se intalneste cu sucul pancreatic si astfel se poate declansa o colica biliara (o durere acut... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro