Cum poti ajunge pilot in aviatia civila din Romania. Salariul de incepator este situat intre 2.000 si 2.500 de euro

Cum poti ajunge pilot in aviatia civila din Romania. Salariul de incepator este situat intre 2.000 si 2.500 de euro

Bogdan, alaturi de tatal lui, Marian FOTO Arhiva Personala Pe data de 16 aprilie, dupa ce Bogdan a luat licenta de pilot comercial in Polonia, tatal lui, Marian Toader, a scris un mesaj emotionant, pe pagina de Facebook: "De astazi un nou pilot duce traditia familiei mai departe!

acum 88 luni (8 May 2016)

De mic, Bogdan Toader a simtit o atractie pentru tot ceea ce este cu motor. Cu timpul si-a dat seama insa ca meseria de pilot ar fi tot ceea ce isi doreste.

"In luna octombrie a anului 2012 am inceput cursurile pentru licenta de pilot privat in Timsoara, la compania Carpatair. Apoi, in vara anului 2013, am luat licenta de pilot privat. Apoi, partea teoretica, pentru pilot de linie. Intre timp am mai acumulat cateva ore de zbor, deoarece ca sa incepi licenta de pilot comercial ai nevoie de minim 150 de ore de zbor. Am zburat in jur de 100 de ore dupa ce am terminat licenta de pilot privat", spune Bogdan Toader.

De la inceputul lunii februarie pana pe data de 15 aprilie, Bogdan a fost in Polonia pentru licenta de pilot comercial care ii permite sa zboare un avion bimotor doar pe baza instrumentelor.

"Mai am nevoie de un curs care face tranzitia dintre avioanele cu motoare cu pistoane si motoare cu reactie si zborul cu un echipaj, pilot, copilot si procedurile pentru fiecare pilot", mai afirma tanarul araden.

In mai putin de doua luni, Bogdan va termina cu toata pregatirea ce o mai are de facut si va aplica pentru un job la o mare companie aviatica. Pentru inceput s-a gandit la cateva: Ryanair, Wizz Air, Blue Air sau Tarom, apoi cu timpul spune ca isi doreste sa fie pilot la una dintre marile companii ale lumii. La varsta de 22 de ani se numara printre cei mai tineri care au facut o asemenea pregatire. Pana acum tanarul marturiseste ca a cheltuit suma de 40.000 de euro, bani pe care cel mai probabil ii va recupera in maxim doi ani. Un salariu de copilot, la angajare, este situat in Romania intre 2.000 si 2.500 de euro.

Bogdan, alaturi de tatal lui, Marian FOTO Arhiva Personala

Pe data de 16 aprilie, dupa ce Bogdan a luat licenta de pilot comercial in Polonia, tatal lui, Marian Toader, a scris un mesaj emotionant, pe pagina de Facebook: "De ast... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro