Cum pot foliile negre sa reduca consumul de combustibil pe timpul verii

Cum pot foliile negre sa reduca consumul de combustibil pe timpul verii

"Pe piata sunt mai multi producatori de folii solare, dar cei care vor sa le monteze trebuie sa fie atenti la calitatile reale ale foliei, informatii pe care le pot solicita de la ateliere. Pentru o Dacia Logan, de exemplu, montarea foliilor solare pe luneta si geamurile laterale ale portierelor din spate, costurile pornesc de la 400 de lei, bani in care intra atat folia aplicata, cat si manopera.

acum 72 luni (30 Mar 2017)

Odata cu cresterea temperaturilor, numarul soferilor care isi monteaza folii auto pe geamurile masinilor este in crestere, arata lucratorii din domeniu.

Potrivit lor, orice demers in aceasta directie trebuie sa porneasca de pe site-ul Registrului Auto Roman (link aici), acolo unde este publicata lista tuturor atelierelor autorizate sa presteze activitati de "aplicare folie". Transparenta, UV, garantie Odata identificata lista atelierelor autorizate, soferii sunt indemnati sa se intereseze si de tipul de folie pe care vor sa il aplice. "Pe piata sunt mai multi producatori de folii solare, dar cei care vor sa le monteze trebuie sa fie atenti la calitatile reale ale foliei, informatii pe care le pot solicita de la ateliere. Filtrul UV este de 99% protectie, iar garantiile oferite sunt intre cinci si 12 ani", arata Florin Barbu, proprietarul unui atelier de aplicat folii solare din Sibiu.

Garantiile cele mai des oferite de catre producatorii seriosi de folii solare sunt cele cuprinse intre cinci si 12 ani, mai arata Florin Barbu. "Se poate ajunge, in cazul foliilor de slaba calitate, la aparitia bulelor de aer sau a unor decolorari masive", mai arata Barbu. Costuri si norme legale Costurile de aplicare a unor folii solare difera, evident, in functie de model. Pentru o Dacia Logan, de exemplu, montarea foliilor solare pe luneta si geamurile laterale ale portierelor din spate, costurile pornesc de la 400 de lei, bani in care intra atat folia aplicata, cat si manopera.

De obicei, cei mai multi soferi aleg sa isi monteze astfel de folii doar pe geamurile lateral-spate si pe luneta masinii. Legislatia in vigoare permite, insa, montarea unor astfel de folii si pe geamurile din fata. Avantaje si dezavantaje In afara unor criterii subiective, precum aspectul sau faptul ca reduc vizibilitatea din exterior in interior, foliile solare au drept avantaj inclusiv reducerea consumului de combustibil pe timp de vara. "Pentru cei care folosesc p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro