Cum pot fi reparate defectele fizice grave fara bisturiu. Cosmetician: "Mergem pe un drum mai lung, dar mai sigur"

Cum pot fi reparate defectele fizice grave fara bisturiu. Cosmetician:

Daca adoptam un stil de viata echilibrat care cuprinde miscare, alimentatie sanatoasa si gandire pozitiva nu mai avem nevoie de bisturiu", mai spune Loredana Bundis. Aceasta atentioneaza totodata ca si in urma operatiilor estetice trebuie "sa respectam anumite reguli care duc tot spre stilul de viata sanatos doar ca prin bisturiu ajungem mai repede si mai riscant la rezultatul dorit.

acum 71 luni (14 Jan 2016)

Loredana Bundis, cosmetician aradean, spune ca prin cosmetica se pot repara multe defecte ale fetei, fara a apela la operatii estetice.

"Arta machiajului este asa de avansata incat cu produsele de machiaj se pot realiza multe trucuri. De exemplu, corectia fetei se poate face cu batoane corectoare, buzele se pot mari cu contur, iar alunitele, cicatricile si pistruii sa pot ascunde cu fond de ten. Parul nedorit se inlatura cu ceara de unica folosinta, iar ridurile se diminueaza prin masaj si multe altele far a apela la bisturiu", spune Loredana.

Tulburarea dismorfica a corpului a fost recunoscuta cu aproape 100 de ani in urma de Emil Kraepelin, psihiatru si psiholog german, care a etichetat-o ca pe o "nevroza compulsiva". Tulburarea cuprinde intotdeauna o preocupare excesiva fata de un defect al aspectului fizic, real sau imaginar, o preocupare ce poate deveni greu de controlat.

"Este normal pentru aproape toata lumea procesarea unei netolerante legate de faptul de a nu avea un corp perfect.

Alte neplaceri pot fi create de aspectul buzelor, dintiilor, nasului si se pot extinde si la celelalte parti ale corpului. Aceste persoane complexate ajung chiar sa se izoleze de tot. Sexul feminin pare mai afectat decat cel masculin si apare in jurul varstei de 15-20 de ani, spun specialistii.

Medicii spun ca cel mai mare avantaj al unei operatii estetice este cel psihologic, conteaza cel mai mult sa te simti bine in pielea ta, dar urmeaza si reversul medaliei adica urmarile negative ale unei operatii nereusite.

"Daca alegem calea cosmeticii mergem pe un drum mai lung, dar mai sigur pentru o viata mai lunga si mai sanatoasa. Daca adoptam un stil de viata echilibrat care cuprinde miscare, alimentatie sanatoasa si gandire pozitiva nu mai avem nevoie de bisturiu", mai spune Loredana Bundis.

Aceasta atentioneaza totodata ca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro