Cum pot copiii sa castige propriii lor bani de buzunar: metode propuse de un trainer de educatie financiara

Cum pot copiii sa castige propriii lor bani de buzunar: metode propuse de un trainer de educatie financiara

Munca trezeste in copii un sentiment de implinire si convingerea ca au facut ceva de care pot fi mandri. Ajutor oferit parintilor si vecinilor Copiii pe masura ce cresc pot oferi servicii precum: tunderea ierbii, sa plimbe si sa hraneasca animalele de companie, sa ude florile vecinilor cand acestia sunt plecati de acasa. Ajuta-i sa le imparta in doua categorii: o parte sa le doneze, iar pentru cealalta parte sa organizeze, impreuna cu cativa prieteni, un "targ de vanzare (garage sale) Puteti sa organizati evenimentul in familie si sa faceti si dvs o astfel de "curatenie".

acum 63 luni (14 Apr 2017)

Munca trezeste in copii un sentiment de implinire si convingerea ca au facut ceva de care pot fi mandri. Sistemul de alocatii nu-i invata pe copii cum functioneaza lucrurile in viata reala, in schimb munca, da", spune Carmen Iorgulescu, trainer de educatie financiara si antreprenoriala pentru copii, coordonatorul programelor Ken Academy.

Fiind parte din familie, copilul trebuie sa aiba responsabilitatea de a participa la treburile casei, fara sa primeasca bani pentru asta. Scopul este sa le aduca sentimentul de satisfactie al lucrului dus la bun sfarsit, nu sa ii doboare .

Odata cu cresterea in varsta, 7 - 14 ani, activitatile pot fi variate si generatoare de bani si in afara casei. Standul de limonada / briose / biscuiti de casa

Aceasta este o optiune des intalnita printre copiii care vor sa castige bani. Desi comuna si destul de usor de implementat, ii invata pe copii lectiile de baza ale antreprenoriatului. Ajutor oferit parintilor si vecinilor

Copiii pe masura ce cresc pot oferi servicii precum: tunderea ierbii, sa plimbe si sa hraneasca animalele de companie, sa ude florile vecinilor cand acestia sunt plecati de acasa.

Multe persoane care au animale domestice, prefera sa vina cineva sa hraneasca sau plimbe animalele, decat sa le duca la un camin special pe perioada absentei de acasa. Garage Sale / "targ de vanzare"

Multi copii au depozite de jucarii, carti, haine, jocuri video pe care nu le mai folosesc.

Ajuta-i sa le imparta in doua categorii: o parte sa le doneze, iar pentru cealalta parte sa organizeze, impreuna cu cativa prieteni, un "targ de vanzare (garage sale)

Puteti sa organizati evenimentul in familie si sa faceti si dvs o astfel de "curatenie".

Un astfel de targ are un triplu avantaj: facem ordine in casa, invatam sa ajutam, castigam bani. Poate... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro