Cum pot ajuta carcotasii de serviciu la dezvoltarea personala. "Te poate provoca sa gandesti, sa cauti raspunsuri"

Cum pot ajuta carcotasii de serviciu la dezvoltarea personala.

Carcotasi sunt numite acele persoane care, la orice ai face, ai spune, tu sau cei din jur, cei pe care ii vede la televizor sau pe strada, are mereu obiectii, are de adus comentarii si priveste lucruri doar din perspectiva negativa.

acum 31 luni (23 Nov 2017)

Carcotasi sunt numite acele persoane care, la orice ai face, ai spune, tu sau cei din jur, cei pe care ii vede la televizor sau pe strada, are mereu obiectii, are de adus comentarii si priveste lucruri doar din perspectiva negativa. Adesea, acestia carcotasi ajung sa enerveze, sa deranjeze si astfel sa fie ocoliti de catre oamenii din jur.

Dar tot acesti carcotasi pot fi izvor de inspiratie si punct de pornire pentru dezvoltarea celor cu care intra in dispute, afirma psihologii.

"Carcotasul poate fi adesea fals, adica pus pe harta si prea putin interesat de progres. Insa daca are intentii bune, si obiectiile sale sunt autentice, carcotasul poate fi sursa de idei noi. O polemica purtata pe un ton civilizat, si insotita de argumente, dezbateri publice si citarea unor studii sau articole de specialitate este o mina de aur! Deci carcotasul poate avea si rolul de a aprinde focul, de a stimula, de a scoate lumea din blazare, hibernare si stagnare!", afirma psihologul Daniel Mois.

Tot acesta mai afirma ca persoanele care sunt orientate spre dezvoltare, spre a gasi raspunsuri si a isi spori cunostintele vor accepta astfel de persoane carcotase in jurul lor, vazandu-le ca pe o proocare, in timp ce oamenii slabi se vor debarasa de acest gen de oameni.

"Carcotasul te provoaca sa gandesti, sa cauti raspunsuri, sa citesti articole si studii de specialitate. Apoi sa descoperi argumente noi, sa le expui, si sa folosesti sinergia grupului pentru a progresa. Ne folosim de mingea ridicata la fileu de catre el, pentru a ne dezvolta noi. Important e sa nu neglijam subiectul, ci sa discutam pe marginea lui cu persoane dispuse sa poarte un dialog constructiv. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro