Cum poate fi depasita cu succes anxietatea: "Emotiile puternice provoaca modificari fiziologice"

Cum poate fi depasita cu succes anxietatea:

Cu toate acestea, Olivia Remes, psihologul britanic, ne asigura ca anxietatea poate fi depasita cu succes, daca sunt urmate cateva sfaturi: Nu te gandi la ce este mai rau Persoanele cu anxietate tind sa-si faca griji cu privire la ce ar putea merge prost si se tem ca vor face sau spune ceva gresit. Aceste ganduri nu produc doar o stare mentala extrem de negativa caracterizata de teama si neputinta, dar, de asemenea, provoaca modificari fiziologice, cum ar fi secretia mare de hormoni ai stresului .

acum 40 luni (15 Oct 2016)

Uneori, doar gandul unei situatii jenante poate induce atacuri de panica. Persoanele care sunt incercati de emotii puternice se pot confronta cu probleme de respiratie, ameteli, transpiratie, rosela sau balbaiala. Una din 14 persoane din intreaga lume se va confrunta cu o tulburare de anxietate la un moment dat, femeile si tinerii fiind cele mai afectate categorii, scrie independent.co.uk. Cu toate acestea, Olivia Remes, psihologul britanic, ne asigura ca anxietatea poate fi depasita cu succes, daca sunt urmate cateva sfaturi:

Nu te gandi la ce este mai rau

Persoanele cu anxietate tind sa-si faca griji cu privire la ce ar putea merge prost si se tem ca vor face sau spune ceva gresit. Aceste ganduri nu produc doar o stare mentala extrem de negativa caracterizata de teama si neputinta, dar, de asemenea, provoaca modificari fiziologice, cum ar fi secretia mare de hormoni ai stresului .

O modalitate eficienta de a trece peste acest lucru este incercarea de a nu va mai gandi la ce ar putea merge prost. De indata ce un gand rau va trece prin cap, incercati sa realizati ca este doar ceva mental, care va disparea la fel ca multe altele.

Un alt lucru pe care il puteti face atunci cand va simtiti stresat sau anxios este concentrarea pe respiratie timp de cateva minute. Infrunta-ti temerile

Una dintre cele mai bune modalitati de a trece peste anxietate este expunerea repetata la circumstante care te sperie.

Cand vine vorba de interactiuni sociale, sau orice alte fobii, expunerea gradata este un mod eficient de a trece peste aceste frici. De exemplu, data viitoare cand mergi la un eveniment social, practica conversatiile scurte, iar in timp vei ajunge sa nu te mai temi de interactiuni. Mai mult decat atat, daca exista o problema despre care trebuie sa vorbeasca, se concentreze pe ce va spune in loc sa se gandeasca la rezolvarea confliectului. Prea multe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro