Cum poate fi demontata acuzatia de frauda la Bacalaureat. Un elev prins cu telefonul in sala de examen si-a castigat dreptatea dupa doua procese

Cum poate fi demontata acuzatia de frauda la Bacalaureat. Un elev prins cu telefonul in sala de examen si-a castigat dreptatea dupa doua procese

Un elev din Hunedoara poate fi dat exemplu de reusita pentru candidatii care au fost eliminati din sala de examen, la Bacalaureat, pentru ca purtau asupra lor telefoane mobile, daca motivul pentru care au uitat sa se desparta de dispozitive inainte de a intra in examen a fost unul intemeiat. "Fiind inceput examenul si luand un bilet de examinare s-a asezat in banca moment in care a fost apelat pe telefonul mobil, telefon pe care uitase sa-l predea din cauza grabei pentru prezentarea la examen, astfel ca profesorii examinatori au considerat introducerea telefonului in sala de examinare orala ca tentativa de frauda si ca urmare a fost eliminat din examen, desi nu a avut intentia de frauda si nu a raspuns apelului telefonic despre care a aflat ulterior ca apelul provenea de la o colega care vroia sa-l atentioneze pentru prezentarea mai repede la examen din cauza schimbarii programului de examinare.

acum 92 luni (14 Jun 2016)

Un elev din Hunedoara poate fi dat exemplu de reusita pentru candidatii care au fost eliminati din sala de examen, la Bacalaureat, pentru ca purtau asupra lor telefoane mobile, daca motivul pentru care au uitat sa se desparta de dispozitive inainte de a intra in examen a fost unul intemeiat.

In urma cu un an, Alexandru Andrei a fost dat afara din sala de exemen, in timpul evaluarii la limba engleza, proba orala, pentru ca si-a uitat telefonul la el la intrare.

Iertat dupa doua procese

Alexandru Andrei a chemat in judecata Colegiul National "Traian Lalescu" Hunedoara si Inspectoratul Scolar judetean Hunedoara, solicitand prin hotarare judecatoreasca anularea procesului-verbal de sanctionare a sa intocmit la 23 iunie 2015 de Comisia de Bacalaureat din cadrul CN Traian Lalescu Hunedoara precum si adresa nr.

In motivarea actiunii reclamantul a aratat ca in data de 23 iunie 2015 a avut programata proba orala de Bacalaureat la Limba engleza, pentru ora 14, insa ora desfasurarii examenului s-a schimbat fiind devansata fara sa fie anuntat despre acest lucru, astfel ca a fost anuntat de un coleg despre faptul ca trebuie sa intre la examen in jurul orei 9, motiv pentru care s-a prezentat la colegiu unde a intrat in mare graba in sala de examinare.

"Fiind inceput examenul si luand un bilet de examinare s-a asezat in banca moment in care a fost apelat pe telefonul mobil, telefon pe care uitase sa-l predea din cauza grabei pentru prezentarea la examen, astfel ca profesorii examinatori au considerat introducerea telefonului in sala de examinare orala ca tentativa de frauda si ca urmare a fost eliminat din examen, desi nu a avut intentia de frauda si nu a raspuns apelului telefonic despre care a aflat ulterior ca apelul provenea de la o colega care vroia sa-l atentioneze pentru prezentarea mai repede la examen din cauza schimbarii programului de examinare. Parat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro