Cum poate fi blocata construirea gropii de gunoi toxic din Navodari

Citeste si: Navodari, obligata de CEDO sa devina groapa de gunoi a Europei "Eu sper ca instantele din Romania vor avea continuitate si vor arata ca atunci cand au spus ca sunt documente false in a da aceasta autorizatie inseamna ca asa este. "Am facut o revizuire interna si o suspendare, pe care le-am si depus, deoarece documentele care au stat la baza acestei autorizatii sunt considerate false de trei instante din Romania: Tribunalul Constanta, Curtea de Apel, Inalta Curte de Casatie si Justitie", a spus Florin Chelaru.

acum 69 luni (27 Apr 2015)

Primaria din localitate a luat primele masuri impotriva -deciziei CEDO care o obliga sa semneze autorizatia de construire si intreaba cum s-a aparat statul roman in acest caz.

Vestea ca Primaria Navodari a fost obligata de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului sa semneze autorizatia de construire pentru o groapa de deseuri toxice a pus pe jar atat autoritatile, cat si locuitorii. Viceprimarul Florin Chelaru a discutat deja cu toti parlamentarii din Constanta si le-a pus la dispozitie toata documentatia referitoare la caz, astfel incat ei sa poata face un memoriu si sa ceara in Parlament ca Ministerul Afacerilor Externe sa explice cum s-a ajuns in situatia aceasta si sa lupte in continuare.

Citeste si: Navodari, obligata de CEDO sa devina groapa de gunoi a Europei

"Eu sper ca instantele din Romania vor avea continuitate si vor arata ca atunci cand au spus ca sunt documente false in a da aceasta autorizatie inseamna ca asa este.

Acesta se refera la faptul ca fostul primar, Tudorel Calapod, se afla in inchisoare, unde executa o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare tocmai pentru ca a semnat autorizatia de constructie in acest caz.

"Am facut o revizuire interna si o suspendare, pe care le-am si depus, deoarece documentele care au stat la baza acestei autorizatii sunt considerate false de trei instante din Romania: Tribunalul Constanta, Curtea de Apel, Inalta Curte de Casatie si Justitie", a spus Florin Chelaru. De asemenea, a trimis la MAE un dosar cu toata documentatia care a stat la baza hotararii instantelor din Romania si va merge personal in audienta. Florin Chelaru a mai spus odata ca nu va semna aceasta autorizatie si ca isi va da demisia daca va fi obligat sa o faca.

Se pregatesc de proteste

Locuitorii din Navodari se pregatesc de proteste. Parintele Salomia Andrei, preot paroh la Biserica Buna Vestire din Navodari si, totodata, reprezentant al Consiliului Consultativ al Orasului, sp... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro