Cum poate deveni un pericol instalatia de aer conditionat a masinii. Solutii simple pentru curatarea tubulaturii de racire

Cum poate deveni un pericol instalatia de aer conditionat a masinii. Solutii simple pentru curatarea tubulaturii de racire

Ca orice sistem din autovehicul, instalatia de aer conditionat trebuie intretinuta si putini sunt soferii care acorda atentie acestei instalatii de la masina personala. Solutii pentru curatarea tubulaturii de racire a aerului "Pe langa inspectarea vizuala, e nevoie sa verificati si daca nu exista depuneri de resturi vegetale si insecte moarte, care trebuie eliminate apoi cu mana, dar exista si solutii de curatare a tubulaturii de aer din masina", puncteaza Florin Marin Bogdan.

acum 60 luni (19 Mar 2018)

Ca orice sistem din autovehicul, instalatia de aer conditionat trebuie intretinuta si putini sunt soferii care acorda atentie acestei instalatii de la masina personala.

"O instalatie de aer conditionat care nu este curatata corespunzator, poate duce la agravarea unor probleme respiratorii, cum ar fi alergiile, astmul sau bronsita. Instalatia de aer conditionat are nevoie de iginizare, deoarece mediul inchis din tubulatura de circulatie a aerului permite usor dezvoltarea bacterillor, a ciupercilor sau chiar a mucegaiului. In plus, tubulatura care conduce aerul pana la filtrul de polen poate "inmagazina" resturi vegetale si insecte moarte, care duc la aparitia unui miros deosebit de neplacut in masina sau chiar insuportabil", explica Florin Marin Bogdan, sef de lucrari la Facultatea de Inginerie din Galati.

Pentru a preveni aceste lucruri deranjante pentru confortul dumneavoastra, pentru a eficientiza racirea sau chiar pentru a elimina anumite pericole pentru sanatate este indicat sa schimbati filtrul de polen cel putin odata pe an. Pentru automobilele care au si filtru carbon, se recomanda, de asemenea, schimbarea acestui filtru, chiar daca acesta se afla intr-o stare buna si nu este colmatat.

Solutii pentru curatarea tubulaturii de racire a aerului

"Pe langa inspectarea vizuala, e nevoie sa verificati si daca nu exista depuneri de resturi vegetale si insecte moarte, care trebuie eliminate apoi cu mana, dar exista si solutii de curatare a tubulaturii de aer din masina", puncteaza Florin Marin Bogdan.

Exista, de asemenea, solutii care se gasesc in comert, care curata tubulatura de racire a aerului conditionat sub forma de spray. Tubul de spray are atasat, de obicei, un furtun care permite inserarea in locuri greu accesibile.

Pentru a folosi aceste solutii, se urmaresc pasii de mai jos:

- Filtrul de polen ( s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro