Cum poate castiga Romania turisti straini, cand alte tari ii pierd

Astfel, masurile pregatite de Executivul de la Moscova includ si "asigurarea securitatii nationale si a cetatenilor rusi", mai precis interdictia de a efectua zboruri charter intre Rusia si Turcia. Harta turistica, in schimbare Atentatele de la Paris si starea de alerta din intreaga Europa au determinat o modificare a hartii turistice, marind fluxul de vizitatori catre unele destinatii ce par mai sigure. "Situatia tensionata din vestul Europei si campaniile tot mai vizibile de promovare derulate de catre FAPT, prin asociatiile de promovare locale, precum «Vacanta in tara mea», determina cresteri in vanzarea de turism romanesc.

acum 86 luni (30 Nov 2015)

Pe de alta parte, nivelul ridicat de alerta din Europa si atentatele teroriste din tarile arabe ar putea sa mareasca incasarile din turism ale Romaniei. Astfel, masurile pregatite de Executivul de la Moscova includ si "asigurarea securitatii nationale si a cetatenilor rusi", mai precis interdictia de a efectua zboruri charter intre Rusia si Turcia. "Poate sa fie o reducere cuprinsa intre 10 si 30%, pentru ca turcii vor face eforturi sa aduca turisti de pe alte piete.

Turcia este o destinatie de vacanta pentru care opteaza multi dintre rusii dornici de soare.

Astfel, rusii sunt al doilea mare grup de vizitatori de peste hotare, dupa cei din Germania. Acestia aduc Turciei incasari anuale de circa 6 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta 0,8% din PIB-ul tarii.

Harta turistica, in schimbare

Atentatele de la Paris si starea de alerta din intreaga Europa au determinat o modificare a hartii turistice, marind fluxul de vizitatori catre unele destinatii ce par mai sigure. Reprezentantii Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT) sustin ca unul dintre castigatori ar fi industria de profil din tara noastra. Astfel, in ultimele zile s-a remarcat o crestere consistenta a cererii de vacante si weekend-uri in destinatiile romanesti, iar in perioada sarbatorilor de iarna se asteapta o crestere a gradului de ocupare in unitatile turistice din tara. "Situatia tensionata din vestul Europei si campaniile tot mai vizibile de promovare derulate de catre FAPT, prin asociatiile de promovare locale, precum «Vacanta in tara mea», determina cresteri in vanzarea de turism romanesc. Estimam un grad foarte bun de ocupare in locatiile turistice romanesti pentru sarbatorile de iarna", a spus Corina Martin, presedintele FAPT. Aceasta sustine ca, Transilvania si Bucovina sunt cele mai solicitate destinatii, iar pentru minivacanta de 1 Mai in topul vanzarilor se afla Valea Prahovei si zona Bran - Moeciu-Rasnov. Pentru 2016, estimam o crest... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro